Sumisali_ 2prensesannesiiii kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin herkes herşeyi çok iyi biliyor zaten.Ben öleyim öyleyse çünkü kızım 23 aylık ve sadece ağlayınca anne diyor o kadar yani.Doktor sabret diyor üstüne gitme diyor ama etrafa sorun şimdiye bülbül gibi ötmeli.Ha bide şey çıktı şimdi herşeye EKRAN VARMI? diyorlar 😁 gülüyorum artık gerçekten.
2prensesannesiiii Sumisali_ ekran konuşmasını geciktiriyor galiba ekran ve tv bıraktırdım izletmiyorum kelime dağarcığı arttı bi de bi kaç zeka geliştirici ve konuşturan oyuncaklardan aldım etkili oldu işe yaradı 🙏🙏🙏🙏
Aslaninannesi_ Ben 4 yaşında konuşmuşum sonra susmamışım o ayrıda siz kimseye kulak asmayın her çocuk bir değil
Pera-k 2prensesannesiiii yeğenim 2 yaşında tamamen konuşuyordu neredeyse. Sürekli kitap okunan sohbet edilen bir çocuk. Hiç TV izlemedim bunların etkisi çok. Sizde böyle yapıyorsanız konuşur çocuk
2prensesannesiiii Pera-k annemlere geldim burda tv telefon unuttu kelime dağarcığı 15 günde arttı bide zeka geliştirici oyun ve konuşturan oyuncaklardan aldım işe yaradı valla kahkaha diyor hayvan sesleri çıkarıyor kardeşinin adını söylüyor bizi taklit ediyor ne yaparsak ve en sevdiğim yanı şu oldu ağzına tehlikeli bi cisim alınca artık kaçmıyor pis diyorum ağzındakileri elime boşaltıyor çıkar pis dediğimde benden kaçıyordu yukarı bak diyoruz bakıyor aşağı bak diyoruz bakıyor otur kalk komutumuza uyuyor kalabalık bi ortam olması da etkili oluyor onu fark ettim 🥰
2prensesannesiiii 68pembemavi01 maşallah ay bizimki de konuşsa artık diyorum ama konuştuktan sonra da çok soru soruyor diye gına gelecek onu da biliyorum 😂
68pembemavi01 2prensesannesiiii Orası öyle canım oğlum konuşmayacak diye korkumuştuk simdi konuşamaya başladığından beri susmuyor maşaAllah😂
2prensesannesiiii Pera-k öyle gerçekten 🥰 sağlıkla sıhhatle büyüsünler inşallah bütün yavrucaklar 🥰🙏💙🧿
edasaribek Benim oğlum 3.5 yasinda konusamiyor herseyi normal cocuk psk. Gittik gelisim uzmanina gonderdi oda bakti genetik olarak konusma gecikmesi dediler dil terapistine gidiyoruz 4 aydir biraz biraz acildi gibi bende 5 yasinda konusmusum ama icim tahat etsin diye dil terapistine gidiyoruz 6ayda bir de devlette gelisim testi yapiliyor suanlik problem yok dediler bakalim biraz sosyallesmesi lazm cevrem hep suriyeli kimle sosyallestiricem bilmiyorum tasinmayi düşünüyorum
2prensesannesiiii edasaribek Allah yardımcımız olsun ya ne zaman doğacak ne zaman oturacak ne zaman yürüyecek ne zaman konuşacak annelik delilik vallahi ya en güzel delilik 🥰😵💫😂
edasaribek 2prensesannesiiii cok yorucu bir surec cok yipraniyorum 🤲🏻🤲🏻 disaridan umutlu iyi gorunsemde icimde neler yasiyorum bir ben bir allah bilir gerçekten allah yardimcimz olsn
gonulmusic 15 aylıkken 2 li cümle kuruyordu kızım, anne su , baba gel , anne gel , anne mama gibi. 18 aylıkken baba nerde , baba işte , o anneanne gibi kurdu. 24 aylıkken ise herseyi konuşuyor normal bizim gibi :)