Silivri Anadolu Hastanesinde Şubat 2024 de sezaryen doğum yaptım. Doğum sürecim gayet iyiydi bebeğim doğdu yanıma getirdiler fotoğraflar çekildik bebeğim ağladı vs her şey yolundaydı. Ameliyathaneden çıktığımızda bebeğimi yoğun bakıma aldıklarını öğrendik solunum sıkıntısı çektiğini söylediler kapıda bekleyen babasına bile göstermeden çocuğumuzu kaçırdılar resmen bizde boyun eğmek zorunda kaldık. Kadın doğum doktorum o gün odama geldiğinde bebek nerede diye sordu anlattım ve çok şaşırdı bebeğin gayet sağlıklıydı ne yoğun bakımı al çocuğunu yarın sabah çıkart diye açık açık söyledi. Daha sonra yenidoğanlar la ilgilenen çocuk doktorunun yanına götürüldüm yüzüme bile bakmadı bir hafta kalır en az dedi ve yolladı beni. 4. Gün emzirmeye çağırdılar gittiğimde bebeğimin gayet iyi durumda olduğunu gördüm beni hemen emdi hiçbir sıkıntısı yoktu çocuğumu çıkartmak istiyorum dedim bir hafta kalacak antibiyotik tedavisi tamamlansın dediler ama ben daha fazla dayanamayarak 5. Gün tedavi red verip çıkarttım bebeğimi. Çocuğumda hiçbir sorun yoktu şu an 8 aylık o günden beri değil solunum sıkıntısı burnu bile tıkanmadı çocuğun ve çıkışta bize verdiği evrakları incelediğimde çocuğuma sadece akciğer grafisi çekildiğini onunda gayet iyi çıktığını sonra da sadece probiyotik damla verildiğini gördüm yani antibiyotik tedavisi falan komple yalanmış. Benim bebeğimde hiçbir sorun olmamasına rağmen günlerce annesinden ayırdılar benim sütüm yerine mama almak zorunda kaldı evladım. Daha önce bu hastaneyle ilgili böyle şeyler duymuş ama inanmamıştım ama şimdiki aklım olsa kapısından bile gitmezdim. Bebek doğmadan önce annelerden kıyafetleri istenir benim bebeğimin kıyafetlerini bile almadılar doğumdan önce biz defalarca vermeye çalıştık geçiştirdiler yani önceden planlı olduğunu düşünüyorum. 8 ay olmasına rağmen asla aklımdan çıkmıyor bebeğimi orada bıraktığım için çok ama çok pişmanım keşke ilk günden alıp başka doktora muayenesini yaptırsaydım diyorum . Yoğun bakıma girdiğimde bebeğimin kuvez içinde ağladığını görürdüm sorduğumda bebek bu ağlar diyolardı sadece şimdi kızımın yüzüne her baktığımda ilk günler orda saatlerce ağladığı annesini bulamadığı aklıma gelince delirecek gibi oluyorum. Bunları korkutmak amacıyla değil uyarmak amacıyla yazıyorum özellikle bu hastanede doğum yapacak olan varsa bı kez daha düşünür belk . Bana bunu yaşatanlar umarım bin beterini yaşasınlar kendileri o yoğun bakım kaplarında günlerce beklesinler