sraleyna kaybın için çok üzgünüm başın sağolsun çok geçmiş olsun. Ben de acil serklaj olanlardım ve çok tesadüfi şekilde detaylıya gidelim ya bi detaylı da baksın dedik ve 4 gün önce de muayenemde 35 mm ölçüm olmuştu. Detaylı da hem açılma 1 cm hem de kısalık vardı 17 mm. Acil serklaj dediler ve benim ertesi gün serklajım oldu. Serklaj sonrası 1 gece kaldım taburcu olmak için doktor geldiğinde su sızdığını anladık. Ve bana yataktan kalkmak yasaktı. Tuvalete bile gidemiyordum yatakta mecburen annemle eşim destek oluyordu. Her gün havuç suyu, kolajen ve 2 kere de kemik ya da ilik suyu içiyordum kesedeki o delik onarılsın diye. Havuç suyu da suyum azaldığı için arttırıyor diye içiyordum. Bir de düzenli enfeksiyon tedavisi görüyordum delikten dolayı. Sonra sonra yaklaşık 2 3 hafta sonra sızıntı durdu ve havuç suyuyla suyu arttı. Sonra havuç suyu kesildi. Şimdi hala yatıyorum ama tuvalete izin verdi doktor. Evin içinde çok az odadan odaya yürüyorum ama çok az. Şöyle bizim gibi acil serklaj olanlar önlem amaçlı olanlara göre daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Önlem amaçlı olanlar bir süre sonra normal hayatına dönebiliyor ama bizde o çok mümkün olmuyor. Sonuna kadar yatıyoruz ve sık takip ediliyoruz. Ben haftada bir kontrole gidiyorum. Şimdi 10 güne çıkaracağını söyledi. Sen eğer önlem amaçlı olursan emin ol daha rahat olacaksın. Ama sana tavsiyem hem mental olarak hem de fiziksel olarak kendini iyi hissettiğinde tekrar gebeliği düşün çünkü serklajlı olarak devam etmek de biraz kısıtlama olduğundan yoruyor. Ama dediğim gibi sen önlem amaçlı olacağından daha rahat olacaksın. Ama bence kesin önlem amaçlı serklaj ol ki için rahat etsin. Doktorunla da önden bunu konuş. Eğer istanbuldaysan da ben sana çok iyi doktor önerebilirim bu alanda çok iyi bi doktor biliyorum.