basakc36 Kızlar bebek doğduktan sonra eve geldikten sonra ilk muayene ne zaman oluyor. Ve özele mi götürdünüz. Ben ne ne zaman yapılır bilmiyorum örneğin hangi aşı ne zaman yapılacak kaç ayda bi kontrole gideceğiz
Cinardic basakc36 doktor hastaneden çıkmadan tarif ediyor zaten bebek içinde şu gün gelip muayene olması lazım diye tarih veriyor. Sağlık ocağından topuk kanı falan alınıyor sonra oradaki ebe takibi yapıyor 6 aya kadar her ay zaten boy kilo ölçmek için gidiliyor aşısı olduğunda ebe bizi arıyor şu gün gelin aşımız var diye. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz de gerisi olup gidiyor 🌸
Poncikler basakc36 benim üçüncü gebeliğim ilk doğum üçüz ve tüp Bebek olduğu için kuvezdeydiler yani bebekleri çağırmaya gerek kalmadı ama beni 5 günlükken çağırdı bide 40 günlük olunca çağırmıştı drum ve özelde yaptım ikinci doğum üniversite hastanesinde yaptım normalde özelde çağırıyor hastn diye biliyorum devlet cagirmiyor bence bu doğumu da özelde yapicam nasıl olur bilmiyorum
BADE38 basakc36 Doğumun üçüncü günü doktor kontrolü oluyor bu kontrolde kilo boy kol bacak vs bakılıyor neyle beslediginize sütun yeterli olup olmadığını vs hakkında bilgi veriyor sütünüz az yada yoksa süt artırıcı ilaç yazıyor Günü sağlık ocağında bebeğin topuk kanı için gidiyorsunuz ve orda da size diğer aşılar hakkında bilgi veriyor ve zamanlarını yazıyor
basakc36 Cinardic Rota aşısı dışında yüm aşıları sağlık ocağı yapıyor mu. Tüm bebekler sağlıkla kavuşsun ailelerine inşallah 🙏
61hnd Doğduktan ve eve çıktıktan 1hafta sonra kontrole getirmeni söylüyorlar zaten özelde ben doğum yaptım öyleydi. Topuk kanı içinde tam hatırlamıyorum ama 1 aylık olunca götürülüyor du sanırım o zaman saplık ocağı takip edip bilgilendirme yapıyor
61hnd basakc36 evet canım diğer aşıların hepsi sağlık ocağı yapıyor dediğim gibi topuk kanı ile birlikte herşeyi sağlık ocagı hallediyor. Arayıp haber veriyorlar 1. 2. 4. Ay olmadan gün belirleyip yaptırıyorsunuz 🤗
Cinardic basakc36 rota ve menenjit aşısını isteğe bağlı bırakıyorlar devlet karşılamıyor alırsanız sağlık ocağı yapıyor tabi onları da anlatıyorlar şu aylarda olacak diye