Bnguuu_102 Tuba-M55 onu diyorum ya O kadar kolaysa tetanoz olmak herkese 10 senede bir aşı yapmak gerekirdi ama erkekler helede 13 yaşıdnan sonra aşı olmuyor doğum dışındaki hiçbir ameliyatta tetanoz sorulmuyor siz kalıp yargılarls bakıyorsunuz olaya tavsiyem biraz sorgulayın
Bnguuu_102 Tuba-M55 iğnesi var jileti var Yazmışsınkz iğne ve jiletteki tetanoz dan korunmak için her 10 senede bir aşı yaptırıylr musunuz?
-sum- Gizem1992 yaa ben temmuzda vurundum o ay da hamile kaldım tek doz vurundum şimdi 2. Yi yapalim filan diyorlar ama bende kararsız kaldım doktora sordum sen bilirsin diyor anlamadım tek dozun koruyuculugu yok mu
hande0104 Rumuz36 Benim aile hekimim olmam gerektiğini fakat doktoruma danışmamı söylemişti bazı doktorlar gerek görmez diye ama doktorum da olmam gerektiğini söyledi heleki en son tetanoz aşınız üzerinden 10 yıl gibi bi süre geçmişse
Gizem1992 -sum- bende bilmiyorum valla ilk doğumum da ben 2 doz olmuştum 1 dozda şimdi oldum yani 7 sene oldu 10 sene koruyuculuğu olsa tek doz olmuş olmuyor benim ki
Minedmn Rumuz36 ilk bebegimde olmuştum 10 yıl koruyuculuğu var zaten ikincisinde olmadım iki sene geçti üzerinden
Biranne_197 minikbebegim06 Cuma gününe gün verdi sağlık ocağı henüz hiç olmadım aşı 16 haftalığım ne aşısı olacağım tetanoz mu ve aç tok gitmek farkediyor mu ?
2cocukluana_ Rumuz36 valla aşı olduktan sonra troid hastası oldum bacım 20.haftamdan beri ilaç kullanıyorum daha önce böyle bişey yaşamadım
minikbebegim06 2cocukluana_ gebelikte tiroid karsilasilan bir sorun hormonlar değiştiği için bunun aşıyla bir ilgisi yok
2cocukluana_ minikbebegim06 araştırmaları okuyun isterseniz aşı sonrası çok kişide başlamış hasimato hastaligi
minikbebegim06 2cocukluana_ tetanoz sadece gebelikte yapılan bir aşı değil ki taa çocukluk döneminde okullarda da yapılıyordu eğer öyle bir sey olsa okul döneminde ortaya çıkardı bu şekilde yanlış bilgi veriyorsunuz tetanoz yapılmaması tamamen anne bebeği riske atmaktır sadece dogum olarak bakıyorsunuz ama günlük hayatta da elimizi vs kesiyoruz tetanoza yakalanıp ölen bir sürü insan var yapılması ve tekrarlanması gereken bir aşı
2cocukluana_ minikbebegim06 parol dışında başka bı ilacı zorla veren doktorlarimiz yalnız ben gebelikte yakalandım ve tamamen ona bağlıyorm herkesin fikri düşüncesi hayırlı akşamlar
minikbebegim06 2cocukluana_ bu herkesin fikri düşüncesiyle ilgili bir şey değil ki bilimsel bir şey en basiti 13 yaş aşısı olarak bilinir o yasta her çocuğa uygulanır hatta okullara gelip yaparlardı eskiden parol örneği vermişsiniz ama ikisi apayrı şeyler ayrıca yalnızca parol değil gerekli olduğu takdirde gebelikte kullanıma uygun olan her ilacı veriyorlar antibiyotik vs de buna dahil elinizde buna bağlı bilimsel bir araştırma yokken yanlış yönlendirme yapıyorsunuz iyi akşamlar 👍
Hsny_6 Ben ilk dozu oldum ikinci dozu boğmacalı tetanoz aşısı olacağım doktorum yenidoğan bağışıklığı için boğmacalı olan aşıyı önerdi, boğmaca da Yenidoğanlar için tehlikeli bir hastalıkmış. Allah korusun inşallah sağlıkla büyüsün bebeklerimiz 🙏🏻☺️
Hamissannee88 Tuba-M55 aynen ama zaten bizlerde küçüklüğümüzde hep yapılmadık mı aslında bu aşıları tetenoz kızamık vs corona aşısı yüzünden millet korkuyor aşılara ama o zaten o anlık acil çıkarlıan ve test edilmemiş bir aşıydı bunlar senelerdir yapılan aşılar aslında millet olarak güvenimizi yitirdik tüm mesele bu ama ben eskiden olan aşılara karşıt degilim 20 haftalıl gebe olarakta geçen hafta yaptırdım onların sağlıgından önemli değil bence hiçbirşey
minikbebegim06 Hamissannee88 aynen öyle çocukluk döneminde de yapılıyordu hepimiz olduk yani sanki gebelikte ortaya aniden çıkmış gibi davranıyorlar tetanoz aşısına
Tuba-M55 Hamissannee88 size katılıyorum covid aşısı yüzünden aşı karşıtlarının ekmeğine yağ sürüldü. Tetanoz nelere sebep olur bucada mikrop girince bi araştırsalar. Ve ya 30-40yıl önceki anne bebek ölümlerinin hatta çocuk ölümlerinin neden fazla olduğunu günümüzde bu oranın ciddi derecede azaldığını araştırsalar anlayacaklar ama nato kafa nato mermer