ozlem_2727 Merhaba hanımlar bu kliniklerde riskli gebeliğe bakılır olayındaki riskli gebelikler tam olarak ne oluyor acaba merakımdan soruyorum özür dileyerek etiket ne konmalı onu da pek bilemedim
Mery6619 ozlem_2727 erken doğum riski olan Bebeğinde bi rahatsızlık olan Detaylı ultrasyonda yapiliyor aklıma şimdilik bunlar geldi
ZeynepDuru17 ozlem_2727 iki hafta geriden giden erken doğum riski olan bebeğinde rahatsızlık olan bine benzer
Tazegebes Düşük riski, pıhtılaşma bozukluğu, kanamalı gebelikler, çoğul gebelikler, kromozomal bozukluk ya da kronik hastalığı bulunan anne/bebekler, gelişim geriliği doku ve organlarda bozukluk bulunan gebelikler vb
ozlem_2727 Tazegebes kronik rahatsızlık da giriyor yani demi burda biri hipertansiyon var bende bakmaz diyor seninki riskli değil sıkıntılı gebelik diyor bana
Tazegebes ozlem_2727 evet siz de o gruba girersiniz. İstanbuldaysanız Zeynep Kamilde perinatoloji randevusu bulursunuz muhtemelen
Mery6619 ozlem_2727 evet giriyor. Kac haftalik gebesiniz? Yada gebelik düşünüyorsanız öncesinde gidin mutlaka. Mesela benim 2erken dogumum var 3.gebeligi düşünürken riskli gebelik druna randevu alıp gittim görüşünüzü almak istiyorum dedim.
ozlem_2727 Mery6619 ben normal kadın doğuma gittim özelde ilacı hamile kalınca değişcez dedi alfamet başlandı ama hala yüksek seyrediyor sata göre 7+4 ama kese 12 gün kadar geriden geliyor geç döllenme olabilir dedi hatta bugün bir kliniğe gittim alttan muayene yaptı şuanda da kahve sarı arası akıntı geliyor nedense anlamadım tansiyonum aşırı yüksek olduğu için de aldır bu çocuğu bence dedi doktor aldırmayıp riski göze alırsan da ben riskli gebelere bakmam sen üniversiteye git dedi ve beim kafam çok karıştı riskli gebelik bakan bir kliniğe mi gitmeliyim yoksa üniversiteye mi yoksa ilk gittim sıradan özel hastanedeki kadın doğuma mı gitmeliyim uzun oldu çok özür dilerim
Mery6619 ozlem_2727 anladığım kadarıyla tansiyon probleminiz var bunu kesinlikle göz ardı etmeyin mutlaka iyi bi perinatoloji dru araştırıp gidin. Bu gittiğiniz dr özeldeyse yarın bi arayıp sorun hocam sevk verin ben üniversite hastanesinde randevu bulamıyorum deyin. Bu gibi riskli gebelerde fakülte araştırma hastanesi gibi yerlerde kaydın bulunmasını istiyor genelde drlar. Eğer üniversite hastanesine gidemezsenizde özel bi klinikte dr araştırıp gidin ama perinatoloji dru olması gerekiyor
ozlem_2727 Mery6619 bir baksyım perinatoloji doktoru kimler var nedir ne değildir kafam o kadar doldu ki 2 günde ağlamaktan başka bir şu gelmiyor elimden sanki
Anilay ozlem_2727 Ağlarsanız tansiyon sıkıntıya girer. Bende tip 1 diyabet hastasıyım ve perinatoloji takipliyim. Evet benimde yüksek riskli gebelik. Ama Rabbim nasip edecekse herşey yolunda gidecektir inş. Açıkcası bende özelden doğum paketi mi alsam yoksa özel perinatoloji uzmanı buldum ona mı gitsem, devlete mi karar verememiş durumdayım. 😔
ozlem_2727 Tazegebes gaziantep teyim ben burda perinatoloji uzmanı 2 tane doktor var yüksek riskli gebelik takibı yapan yani ya da üniversiteye. Özel git diyorlar bana ikisinide muayene ortalama aynı fiyat sanırım çok bilgim de yok
Tazegebes ozlem_2727 önceliği üniversite hastanesine vermeyi deneyin derim o halde. Daha donanımlı oluyorlar