Kardelenagn İkili test bence çok saçma ben yaptıran biri olarak yani yüksek riskli çıktı bende bilseydim yaptırmazdım sadece bana ve bebeğe zarar stres yapmaktan başka bir şey yok ve hani kesin bir tanısı da yok sadece tarama sonuçta down sendromu çıksa çocuğu aldıracak değilsin Her şey Allah’tan geliyor Testin riskli çıkınca amniyosentez ya da nıpt Testinini öneriyorlar Amniyosentez çok riskli Sıvı alınıyor çocuktan ve çocuğu kaybetme olasılığın çok yüksek NIP testi de Kanın Fransa’ya gönderiliyor o da Euro bazında çalışıyor fiyat olarak yüksek veriyorlar Açıkçası sadece moral bozukluğu zaten detaylı ultrason da çocuk kendini daha çok belli ediyor bugün başka bir profesöre gösterdim down sendromlu olsa Ense kalınlığından burun kemiğinden kalp damarından ellerinden ayaklarından ayaklarının kısalığından Böbrek parlaklığından kalp atışından bile kendini belli ediyormuş önemli olanda bunlar detaylı ultrasonda biraz daha rahatlatırlar Dediğim gibi bence yaptırma gerçekten bir hafta önceye dönsen hayatta yaptırmazdım