Melk-95 tam 40 haftalik oldugum gün kontrolum vardi o güne kasar hic sanci veya kasilma yaşamadım. Nst lerde hic sanci çıkmadı. Ogün muayene de ilkkez aciklik bakti 3.5 cm dedi sancim olmadigi icin 72 saate dogurursun dedi doktorum. Doktora sabah 11 gibi muatene olmuştum. Doktordan anneme gittim her an hersey olabilir diye. Hala iyiyim bu arada yemek yedim yattim biraz hafif bi sancilarim oldu. Hafifti ama arada bir oluyirdu karin agrisi seklinde. Aksam 5 gibi esim aldi beni avmde ufak bir isimiz vardi kendimi iyi hissettigim icin beraber gittik. Isimizi hallettik yemek yiyip dönecektik. Yemek yemeye guderken bana bir sanci vurdu yuruyemedim geçene kadar. Ilk defa boyle bir sanci geldi ama ben hala dogum sancilari diye dusunmuyorum niyeyse 😂 sanci gecince oturdul yemek icin. Ama sancilar dakika tutmadim ama 10 dkdan az bir durede geliyordu yemegi zor yedim😂saat 18.00 da baslsdi sanci kasilmalar. Donuste trafige yakalandik. Dua ediyorum eve yetişebileyim dus falan aliyim diye. Cok şükür eve saat sanirim 8 8.30 gibi geldim dus aldım. Sanci dakikasini saymaya basladim 5 dk da 4 dk bir geliyordu. Bu kasar dkya dusunce hastaneye gutmek lazim ama ben hala dogum oluyor diye dysunmuyorum cunku saniyorum ki sancilar hemen 5 dkda birden baslamaz once iste yarim saat 20 dk 10dk falan diye azalaccak sanıyorum. Bu arada buyuk tuvaletim geldi biraz ishal olarak evde gittim wc. Ben hala hastaneye gutmeyi düşünmüyorum 😂annemi aradik gelsin birsry olursa gece yanimizda olsun diye annem telde sesimi duyunca direk hastaneye gudelim dedi sesimden anladi iyi degilsin dogum baslamis. Hastaneye gittik 10 30 gibi sancilar surekli geliyir bu arada ama dataniliyor sanci gectigi an rahatlayip nefes alabiliyirsun. Nstye bagladilar sancim cikti 7 cm aciklik varmis .nstye bagliyken karnimda bisey patladi gibi ses geldi burda okumuştum suyum patladi. Ondan sonra bana bişey oldu dedim sökün sunlari yatamiycam kalkmam suyum patladi galiba diyirum aceleyle nstyi cikardilar ataga kalktigim gibi su bosalmaya basladi. Ayni anda dedim wc gitmem lazim idrar icin tamam dediler birde kap verdiler idrar ornegi icin. Baktilar suyum gelmis gercekten. Dediler artik sancilar daha siddetli gelicek. Gercektende oyle oldu sancilar zirve oldu cok zor ozellikle o sancilar geldiginde topta hareket yapmak yurumek ama sanci gectigi an hemn rahatliyisun. Kendi sancin olmaai cok guzel nefes alabiliyosn. Evet sancilar cok zor gerçekten aci esigim yüksektir dayanabilirim siye düşünüyordum ama zor gerçekten ama geçiyor. Ilk dogumum olmaaina ragmen cok hizli ilerledigimi soylesi hemşireler. Plates topunda falan hareket cok edemedim. Hemşireler odadan cikti ikinma hissi gelince haber verin siye onlar cikti 1 dk sonra ikinma hissim geldi. Dogumhaneye aldılar doktoru bekledik. Ikınma hissi gelince senin elinde olan birsey degil asla tutamiyorsun onu. Hemsire 2 kere ikin dedi bebek kanala yerleşsin sonra ikinma dedi. Dedim benim elimde degil nasıl ikinmayayim kendi geliyor
Dedim doktorum yetişemeyecek herhalde. Ama yetisti soktorum geldi 10 dk sonra dogum oldu saat 23.14 de
Kesi atılmadı aon anda ufak bi yirtigim olmuş ona 3 dikiş atıldı okadar. Yani benim tum sanci cekmem dogum saat 18.00 23.14 arasi oldu. Hastaneye gittim 1 saat olmadan sogum yaptim cok şükür. Allah im herkese kolay dogumlar nasip etsin. Bu arada lavman falan yapilmasi çünkü evde tuvaletimi yapmıştım. Doğumda birsey olmasi o yüzden.