Beni takip eden ebem 22 haftada gelmemi söyledi tetanoz aşısı için ama uzun zamandan beri tetanoz aşısı gelmiyor dedi ne zaman geleceğini de bilmiyorum dedi, okulumda öğretmenim bu arada aynı haftada olduğum hamile bir arkadaşım var o da başka bir sağlık ocağında takipte onu ebesi aramış ve tetanoz aşısı vaktin geldi aşı olman lazım demiş ve aşı olmuş, benim ebem de diyor ki buraya hiç gelmedi tetanoz aşısı çok uzun zamandan beri yok ne zaman geleceğini de bilmiyorum ben sizi ilçe sağlık müdürlüğü’ne yönlendireyim dedi. Aradım ilce sağlık müdürlüğünü, şu an elimizde aşı yok sağlık bakanlığı tarafından gelmiyor dedi, Ben de dedim ki bir arkadaşım diğer sağlık ocağında bu aşıyı olmuş oraya geliyor da buraya nasıl gelmiyor dedim onu bilemiyorum dedi çok sinirlendim, ne yapmam gerek hanımlar? 1 doğumum normal doğum oldu ama ne olur ne olmaz belki 2 sezaryen olur tetanoz aşısının gerekli olduğunu düşünüyorum sizler neler yaptınız, sizin bulunduğunuz yerlerde tetanoz aşısı var mı, sizce ne yapmam gerek vurulmak istiyorum tetanoz