Hka_hilal kesinlikle beni delirtti en son doktorum yazıklar olsun gerçekten ama bu hale düşmeme sebepte o o yüzden asla ne hakkımı ne de paramı helal etmiyorum ona , hep ağrım sızım oluyordu şiddetli olmasa da rahatsız ediciydi iki adım atsam yoruluyordum her gittiğimde söyledim bana diyor ki her gebelik birbirinden farklı olabilir normal e tabi yaş geçiyo falan ilk doğum yapmamdan 5 sene geçmişti 35-36 yaşındasın normal falan hep buna bağlıyordu sonra 13-14 haftalarda tekrar böyle nokta kadar dikkat etmeden farketmezsin bile leke oldu foto attım normal olur devamı gelirse acile gel yazmıştı o sırada zaten yeni doktoruma randevu almıştım gününü bekliyordum, 13-14 haftaya gelmişiz sen bu lekeye nasıl normal diyebilirsin. Sonra bu doktoruma gittim ya ilk gün söyledim hep bi ağrım sızım olduğunu adam direk hiç rahim ağzı kısalığınıza bakıldı mı dedi hayır dedim bakalım bi isterseniz dedi tahmin ettim alttan bakacak kendimi psikolojik olarak hazırlamak için dedim sonra gelsem olur mk bence geciktirmeyin iki günü geçirmeyin gelin dedi iki gün sonra gittim o gün akşamında serklaj için yatışım yapıldı hastaneye, 18. Haftadaydım düşün neredeyse yarılanmış hamilelik üstelik sürekli şikayetlerimi söylüyorum bu işin okulunu okuyan sizlersiniz bi aklıma gelsin demi rahim ağzı kısalığı serklaj sonrası ilk kontrole gittiğimde doktor iyi ki yapmışız dedi eğer farkedilmese serklaj olmasaydın şimdiye kadar doğmuştu dedi. Dedim ki eğer erkenden farkedilseydi serklaja gerek kalır mıydı erken farkedilseydi ilaçla falan tutabilirdik belki dedi şuan onun yüzünden bu haldeyim mesela neden koca hamileliği yatarak geçireyim ilk gebeliğimde böyle bişe yaşamamışım bazen bebeğe odaklanıldığı annenin durumu gözden kaçabiliyor dedim doktorum öyle nişe oldu benimde ama zaten o kadar ilgisiz doktordu ki ilk haftalarda lekelenmeler oluyordu ya ya mesela bana anlat neden olur diye değil mi ypk, ben kendim nurdan okuduklarım ya da netten araştırdıklarında hep bem sordum diyprum ki düşük riski mi var ondan mı lekelenme oluyor 12. Haftaya kadar her gebeliğin riski var diyo cevaba bak iyi de ablacım her gebe de kanama yaşamıyor ben yaşıyorsam bi şey var demi yerleşme kanaması mı diyorum olabilir kem kim civerdiğü cevaplar , sonra burda okumuştum düşük riski olunca kese etrafında kanama alanı oluyormuş bi sonraki gittiğimde ben sordum içerde var mk kanama alanı korkmalı mıyım kanama yok içerde diyo gel de sinirlenme ya ben bunları bilemem doktor değilim sen söyle deki kanama var durumun riskli dinlen ya da deki kanama yok yerleşme kanaması olabilir tehlike var diyemeyiz ama yine de dikkat edin hayatınızı yavaşlatın de mesela değil mi asla dseydi hayatımı yavaşlatırsın mesela tatile de gittim kızımı hergün yüzme kursuna götürdüm bilmem me bilsem böyle bir durum var yapar mıydım