Dün gece saat 2 sularında adet sancısına benzer sancılarım başladı. Pek önemsemedim, yatağa yattım. Daha sonra geçmediğini fark edince biraz evde dolandım. Kendimi telaşlandırmadım tekrar uzandım ama sancılarım geçmiyor aksine artıyordu. Eşime duş alacağımı, ağrılarımın olduğunu söyledim. Sıcak bir duş aldım yattım ama sancılarım asla geçmiyordu. Ben doğum sancısını bilmediğimden doğuruyorum sandım ve eşimin de ısrarıyla hastanemize geldik. Nstde sancı vardı az da olsa. Açıklık muayenem yapıldı ve sadece 1 cm açıklık olduğu söylendi. Ben şok geçirdim. eve döndük ve beklemeye başladım. Sonra saat9 gibi tekrar geldik ve ben kıvranıyor haldeyken açıklığım hâlâ 1 cmdi ebe bugün yarın doğurursun ama açılman lazım dedi tekrar eve döndük. Ben hala sancılar içinde kıvranırken akşam 8 Gibi tekrar geldik ve çok şükür ki açıklığım 4-5 santim olmıştu. Bunu duyunca biraz ferahladım. En azından yol kat ettim diye. Doktor daha sonra yatışımı verdi ve maalesef suni sancı takıldı. 3 saat de suni sancıyla boğuştum. Vazgeçmek üzereyken 9 cm açıklık olduğunu ve doğumhaneye alınacağımı söyledi tatlı ebelerim. Doğumhaneye girdikten sonra istemsiz bir şekilde ıkınmam geliyordu ve doktor geldi. Çok değil maksimum 10 dakika bile ıkınmadan bebeğim çıktı. Ve işte o an dünya benim için durdu. Çok güzel bir rahatlık geldi. Meryem ana otunu sudan çıkardık ve plesenta da çıktı. normal sancı ve suni sancı arsındaki farkı 20 saat sancı içinde yüzerek öğrendim. 4 tane dikişim var şu an çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz. Pes etmeyin kızlar. 🙈🩷