Gzde_defne Eri ultrasonda nasıl çıkıyor yumurtanız birde fsh seviyeniz kaç bunları da değerlendirmek lazım.en iyisini doktorunuz söyler ama biraz daha deneyin sperm normalse bi 6 ay sonra aşılama ile başlanabilir
Eri Gzde_defne Bu ay hasta olup gideceğim yumurta sayım için fakat stresten olurmu hormonlarım iyiydi ama bu ay bende yumurtlama döneminde çok kaşık ağrısı oldu ilk defa. Ve göğüs ağrım geçmedi sanırım adete kadar ağrıyacak ama normalde böyle olmazdı adet 2,3 gün kala ağrırdı ama Amh böyle olunca hiç umut etmek istemedim
Eri Gzde_defne Lh 3,98 Fsh 5,96 Esteradiol 42,26 Tsh 1.05 ref (3. 4) Prolaktin 18,37. Ref (2.8. 28.8)
Eri Gzde_defne merhaba vajinal ultarsyona girdim gelişenler var ama daha mm olarak yüksek beklerdim dedi vitamin verdi kullan gel klomene başlarım dedi bende Amh düşük çıkıp sonra tekrar yüksek çıktığını sordum sorun varmı diye hayır yok sorun yeterli dedi
Gzde_defne Eri değerleriniz normal amh ın tek başına düşük olması çok önemli değil ultrasondaki görüntü önemli.yumurtalama döneminde ağrı normal ben çogu zaman yaşıyorum bazen yumurta çatladıgında oluyor bazen çatlamadıgında her ay da yumurtlama olmuyor bu her kadında böyle kafanıza takmayın
Eri Gzde_defne adetlerimde düzenli olunca yumurtam vardır an ane kadar sağlıklı tabiki en önemlisi eşim belki ben her ay güzel çatlıuorum ama eşimde sorun varsa oda ihtimal sanırım her eş detayından sonra bunlara karar verilmedi eşim geri düşünceli değil ama korkuyor ya her konuyu açtığımda sizler nasıl açtınız yani suçu bana yükleyip korkma değil tamam aşkım vs diye hep geçiştiriyor gibi geliyor
Eri Gzde_defne esterediol olan değer ne tam olarak ben onu bilmiyorum ama doktor Amh görmeden gayet iyi demişti
Gzde_defne Eri benim eşimde sorun mesela.spermi 5 milyon bir kere hamile kaldım düşük yaptım.aile baskı yapıyor ve ben sürekli ağlıyor üzülüyordum o da dayanamadı test verdi sonuç bu şekilde çıktı 2 yıl önceydi.şuan yeniden istedi doktor aşılama yada tüp bebek yapıtıracaz kısmet olursa ama işinden izin alamadı gidemedi.yani kendiliğinden ikna oldu bunlar bi aşama malesef ailesi de baskı yapınca ben ailesine gitmemeye başladım sizde bu şekilde yaparsanız belki anlar.
Gzde_defne Eri yumurtlama döneminde yumurtanın kaliteli oldugunu gösteren değer. Yumurtlama dönemi bakılınca 200 ve üzeri çıkarsa kaliteli yumurta demek oluyor
Eri Gzde_defne Ailesi bana torun torun diye küçük küçük baskındeğilde istek gibi diyorlar ben cevap vermiyorum ama eşim diğer abisinin var diye varya torunuz sevin onu diyor ben üzülmeyim diye öyle yapıyor ama sanırım kendinden korkuyor tahlil vermekten az kaçıyor ama biz aileye pek paylaşmayız böyle şeyleri büyükler bizler gibi düşünmüyor onlara göre onlar her istediğinde pat pat yapacağız hiç mantıklı değil eşim cevap veriyor çoğunlukla ailesine ama bana baskı yapsalar bende gitmem haklısınız aşırı gurur kırıcı
Eri Gzde_defne Ozaman birde 21. Günü baktırmam gerekiyor anladığım üzere adetli iken neden alınıyor Ozaman bu değer ki yani şuan adetliyken 42 çıkması bişey ifade etmiyor mu
Eri Gzde_defne merhaba Esteradiol tam yumurtlamadamı bakılır yumurtlamadan 5 gün geçti baktırsam olurmu geç mi kaldım
Gzde_defne Eri yumurtlama görünce estradiol bakılıyor ertesi günde genelde çatlama oluyor çatlamadan 1 hafta sonrada progestan bakılıyor o da 21. güne denk geliyor.adetliyken neden estradiol bakıyorlar hiçbi fikrim yok
Gzde_defne Eri mantıklı yaptıgı vitaminlerinizi kullanın yumurtanız daha fazla gelişir inşallah bu ay olmasa diğer aya verimini alırsınız. Yumurta avokado kabak çekirdeği bunlarda yumurta gelişimine faydalı