Fulya90-
Bu ramzi teorisi. Kesinliği tabiki yok. Ama bende tuttu. 14. Hafta çok fazla aslında öğrenmek için. İyi bir makine ile 10. Haftada öğreniliyor. Biraz doktorun önemsemesi birazda elinde olan makineye bağlı. Renkliler 3 boyutlu da gösteriyor. Nubu ve kafa yapısı genelde çok belirleyici oluyor. Bu arada ramzi bir doktormuş. Bu teoriyi öne süren sıradan bir insan değil. Hurafe olan bir şey değil. Doğruluğunu ölçmek için de ilerde öğrenince bildirmelerini rica ediyorum çoğu zaman. Bende tutmadı diyenlerin çoğuna bakanlar bebeğin konumuna göre ve nereden bakıldığına aldırmadan yorum yapıyorlar. Bu teoride plasentanın tutunduğu tarafı bulmak gerekiyor. Ve karından mı vajinal mi? Karından olana yansıma denen şey oluyor ve ters görülüyor o yüzden farklı yorumlanması gerekiyor. Ekşi yedim kızım olacak gibi bir şey değil. Yumurtlama günü ve ertesi gün ilişkide erkek olma olasılığının yükselmesi de erkek olanın kıza göre daha hızlı ilerlemesi mesela. Erkek sperm hücreleri hızlı koşup çabuk yoruluyor. Kızlar yavaş ama dayanıklı oluyor. Erkekler hızlı koşup yumurtayı bulamazsa ölüyor kızlar yumurtayı bekleyebiliyor daha uzun süre. Ramzi denen doktorda keseye tutunma oranlarını söylemiş ortalama olarak. Ki bana kalırsa bir çok kadın doğumcu aslında erkek ya da kız bebek yapmanın püf noktalarını biliyor ama etik olmadığı için söylemiyor. Popülasyon bozulur bu şekilde çünkü. Diğer teoriler de bilimsel olarak hala ispatlanmadığı için yorumu yapılamıyor doktorlar tarafından. Bir teori aslı ispat edilmedikçe ne doğrudur ne yanlış. Sizin nezdinizde bir çok arkadaşın aklındaki şeyleri cevaplamış olayım.