Canım kendi kararın fakat şöyle söyliyim; ben yurtdışında yaşıyorum ve bu forumda öğrendim catı muayanesini ilk defa burda duydum. Öyle olunca doktoruma sordum (doktorum türk) ve burda yapılmadığını ve önemsiz olduğunu söyledi. Cünki bu doğum anında bile değişen birşey dedi o an acılıyorsunuz kaslarınız genişliyor vs. Ve burada zaten secenek yok aslında normal doğum normali ve mecburi gibi birşey. Tabi anne ve bebek tehlike altındaysa bir sorun varsa ozaman tabiki sezeryan yapıyorlar misal bebek dönmediyse vs. İkizler olunca sana bırakıyorlar onda bile direk sezeryan demiyorlar karar senin oluyo ve ikizleri bile okadar cok normal doğuran varki anlatamam. Burda coğu ister istemez normal doğuruyor yani hani imkansız olsa nasıl olsun ki ? Allah bir türlü kolaylığını veriyor ☺️ bende normal doğurdum akışına bıraktım ve şimdi yine 30 haftalık hamileyim bir sorun olmadığı sürece yine normal olucak, yani demem o ki burda hicbir doktor öncesinde catına bakmıyor, doğum anında acılmana bakınca zaten anlarlar bir sorun varsada sezeryana alırlar
Ve şunuda belirtmek isterim, evlendikden sonra ilk defa ilk muayanemi türkiyede olmuşdum, yani ilk defa kadın doğum doktoruna gitmişdim🙈 aka hamile felan değildim yani. Düşünki ona rağmen bana senin catın dar kemiğin cok önde sen normal doğuramazsın doğursam bile maf olursun dedi ?? Hamile bile değildim düşününki ben bunu hic unutamadım korkudan başka birşey değil bu. Madem öyleydi nasıl doğurdum ? Onun yüzünden hamilelik boyunca hep korktum gereği varmıydı yani…