drnkra2025 14 haftalık hamileym cmv lgm pozitif çıktı tekrar kan verdim ama hiçbir belirti yok pozitif olmasına rağmen başına böyle bişey gelen varmı
Mickeylover drnkra2025 canım o vücudunda antikor yani bağışıklık olduğunu gösteriyor hasta olduğunu değil ya önceden geçirdin ya da aşılısın demek Korkmayın ☺️
drnkra2025 Nurella07 enfeksiyon olarak hatırlamıyorum ama elbet geçirmişimdir yani bildiğimiz hasta olmak değil mi
Nurella07 drnkra2025 hayır enfeksiyon geçirdiysen ondan pozitif çıkmış ya da geçiriyorsun doktoruna sordun mu bunu enfeksiyon hala varsa ona göre değerlendirme yapılır çünkü bebek için çok riskli enfeksiyon
Nurella07 drnkra2025 herpes virüsüdür ve insanlarda yaygın olarak görülen bir enfeksiyondur. CMV enfeksiyonu genellikle hafif veya belirtisiz seyreder, ancak bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
Nurella07 drnkra2025 vücudun belki atamamis olabilir doktoruna danış istersen canım çünkü enfeksiyonlar bebek için riskli oluyor bildiğim kadarıyla bende idrar yolu enfeksiyonu gecirmistim önlemini aldık ama cmv igg benim pozitif çıktı onda da bir problem olmaz dedi doktorum
Nurella07 drnkra2025 iyi o zaman büyük ihtimal düşük orandir zaten doktorun ona göre önemlini alır merak etme
Ayred34 drnkra2025 enfeksiyon bölümüne gittim ilaca başlattı Tekrar kan verdim biri çıktı diğer kan sonuç bekliyoruz tekrar gideceğim sonuca göre sıkı takip edilecek 2-3 haftada bir kan verecekmişim.
Mickeylover drnkra2025 gerçi yanlış bilgilendirme yapmayım, igm için aktif olma ihtimali var yine doktorunuza sorun tabi ki ama belirti yok dediniz diye öyle dedim ben de yaşamıştım çünkü önceden Yeni geçirildiğini gösteriyor belirti yoksa
Ayred34 Bendeki toxoplasma igm pozitif çıktı bu sorun yaratttı İgg değerlerine de bakıyorlar doktora gidin mutlaka