dem34 20. Haftayı geçmeden bi servikal kısalığını ve uzunluğunu ölçtür canın. Benim ilk gebeliğimde bebek hep kasıklarımdaydı hatta rahmimin hemen üstündeydi diyebilirim. 21. Haftada bi an da küçük küçük kanamalarla bebeğimi kaybettim. Servikal kısalık varmış meğer, bende senin gibi hiç bilmiyordum ve ölçtürmemiştim.
Şuan 2. Gebeliğmdeyim, 14. Haftada dikiş atıldı bebek tutunsun diye, çünkü servikal bi olayda bebek ağırlaştığı için kasıkalrda duruyor ağırlaştıkça rahme baskı yapıp düşüyor. Çok geç olmadan ölçtür bildiğim kadarıyla 20. Haftalarda eğer öyle bir durum varsa acil Serklaj yapıyorlar rahime dikiş atılıyor yani. Ama dediğim gibi ona bi baktır bebeğin sürekli aşada olduğunu söyle, şuan 2. Gebelikteyim ve bebeğimi hiç kasıklarımda hissetmedim baya göbeğimin çevresinde dolanıyor. 25. Haftadayım. Ve birde dolanma çok, sürekli yat yemek yemek duş almak için kalk temizlik vs yapma. Bu aylarda bebek büyüyor ağırlaşıyor eğer aşadaysa zaten senin yatarak dinlenmenle o yukarı çıkar. Şuan tek yapacağın ayaklarını uzat ayağının altını yastıkla yükselt ve yat. Ama kesinlikle kontörlünü beklemeden bi ara hastaneye git ve ölçtür . Normal ult da bakılıyor. Alttan da bakılıyor. Kısalıık uzunluk ölçmek için. Herşey güzel olsun. 💐