Önünüzdeki haftalarda zaten size toksoplazma testi yapılacak hastanede. Toksoplazmanın ana kaynaklarından biri de iyi temizlenmeden tüketilen sebze meyveler, yani kedilerden daha fazla risk barındırıyor aslında. Eğer daha önce toksoplazma geçirdiyseniz ve bağışıklığınız varsa korkmanız gereken hiçbir şey yok. Ama bağışıklığınız yoksa daha önce geçirmemiş çıkarsanız yapmanız gerekenler de çok zor değil. Ben toksoplazma gecirmişim daha önce, bağışıklığım var çıktı testlerde o yüzden ekstra hiçbir şey yapmadım. Ama toksoplazma geçirmemiş olsaydım da yapacaklarını yazayım; öncelikle bebişlerin iç dış parazitini kesinlikle aksatmayın düzenli yapın. Dışarı çıkan kedilerse buna izin vermeyin bu süreçte. Ve tuvaletlerini siz temizlemeyin. Tuvaletini çıkarıp oynama konusunda ne yapılabilir bilemiyorum ama henüz ufak olduğu için olabilir. Kediler yavruyken çok yaramaz olabiliyor ama büyüdükçe sakinleşecektir. Ve hamileliğinizi kedilerinizle birlikte geçirmiş olmanız da bebeğinizin bağışıklığının kedilerinizi tanımasını sağlayacak. Bebeklerin hem sosyal gelişimi hem de alerji gibi riskleri azaltması bakımından evcil hayvanlarla büyümesini çok kıymetli buluyorum. Merhametli nesillere ihtiyacımız var. Kedilerinizle bebeğinizle upuzun sağlıklı bir ömrünüz olsun 🙏🌸