Merhaba arkadaşlar, dakiklikte üstüne tanımadığım oğluma sonunda kavuştum 👼🏻🥰 Dakik çünkü ilk hareketini de ilk gebeliğim olmasına rağmen tam 16+0′da hissetmiştim 🥹
28 Eylül Cumartesi günü 40+0 oluyordum. Tam 28′inin sabahında sancılarım başladı. Zaten 38. haftada çatı muayenemden beri 2-2.5 cm açıklığım vardı. Sabah 10.48′de sancıyla uyandım ve akşama kadar düzensiz bir şekilde sancılarım devam etti. Hastaneye gitmeden hemen önce, diğerlerinin aksine nedendir anlamadığım, 4 dakika 48 saniye süren bir sancı yaşadım ve en son yerleri yumrukluyordum. Neden geçmiyor diye feryat ettiğimi hatırlıyorum 😂 Yine de sancılar dayanılmayacak gibi değildi gerçekten. Yaklaşık 5 dakika süren zorladı, yalan yok 🫠😂 Fakat benim gibi canı çok tatlı bir insan bile dayanabiliyorsa, herkes dayanır diye düşünüyorum 🥲 En başta düzensiz gelen sancılar en sonlarda hep 48 saniye sürdü. Geçince oh tamam hiçbir şey yokmuş, olmamış gibi. 🏋🏻♀️
Sancılar önce regl ağrısı gibi başladı. Sonuncusu hepsinden uzun sürünce doğuruyorum galiba diye (5 dk olan) hastaneye gittim 😂 Gittiğimde açıklığım 3 cm olmuştu. 5 cm’de katater taktılar. Sonra amniyon kesemi açtılar. 6 cm’de epidural vurdular. Kendinizi ve omuzlarınızı rahat bıraktığınızda gerçekten acı vermeyen bir işlemmiş. Sonra hiçbir şey hissetmedim zaten 😂
Epidural gerçekten bir nimet. Ne baş ne de bel ağrısı yapmadı. Anestezistiniz işinde iyiyse, iğneyi tam ne kadar sokması gerektiğini biliyorsa içiniz rahat olsun. Yan etkisi olmayacaktır 💕 Bendeki tek farklılık sol bacağım sağ bacağıma göre fazla uyuştu, hepsi bu.
29 Eylül Pazar günü saat 05.19′da, 2 çok sağlam ıkınma ile birlikte oğlumu kucağıma aldım 💙 5-6 tane dikişim varmış. Oturup kalkmakta zorlanıyorum ama günlük faaliyetlerimde hiçbir sıkıntım yok çok şükür 🙏🏻 Distile su ile batikon karışımı verdiler. Tuvalette normal suyla temizliğimi yaptıktan sonra bu karışımla pansuman yapıyorum hepsi bu kadar.
Şu anda tek sıkıntım bebeğimin sol göğsümü ememesi. Sağıp, kaşık biberonla veriyorum sürekli. Sol göğsüm o kadar şiş ki anlatamam. Sıcak su, masaj, sağım hepsini deniyorum fakat hala geçmedi. Bilmiyorum nasıl olcak artık ama canım yanıyor gerçekten 😔
Sorularınız varsa sorabilirsiniz 💕 Emme ve göğsüm konusunda dualarınıza talibim 😢🙏🏻