Fulyafulya Sizin doğum hikayelerinizi okudukça heyecanlanırdım. Sonunda bana da yazabilmek nasip oldu. 06.01 de doğum yaptım. Ancak fırsat buluyorum malum uykusuz her gecee😁 neyse gelelim hikayemizin başlangıç süresinee. İlk doğumum normal doğumdu fakat bilen bilir belki daha önce de yazmıştım miyomum vardı ve sezaryenle o da gitsin istiyordum ama deli gibi de korkuyordum sezaryenden. Son muayenede doktorla 8ocak için sözleştik. 6 ocak gece sabaha kadar bir ter bastı bana sırılsıklam ıslandı üstüm başım hiç uyku tutmadı o gece beni. Aklıma da öyle doğum belirtisi gibi gelmedi açıkçası. Sabaha kadar da uyku tutmadı diye evin içinde dolandım. Sonra büyük tuvaletim geldi diye banyoya gittim bi baktım kan lekesi var iç çamaşırımda. Ve tuvaletim de yok geri kaçtı. Yani gelen şey sancıydı. Hiç paniklemeden eşime söyledim annem ve kayınvalidem de bizdeydi doğum için . Onlar da öğrendi sonra tabi anneleri aldı bir telaş çabul yrtişelim fln diye. Ben de dedim sakin olun ilkinden tecrübeliyim ben şimdi güzeeelce duşumu alcam sonra saçlarımı makyajımı yapıp kızıma süslü gitcem dedim☺️Aheste aheste hazırlandım süreyi uzatmak için. Normalde hastane bize 1,5saat uzaklıkta , o gün de pazar olduğu için en yakın devlet hastanesinin aciline gidip açılma var mı diye kontrol ettirecektim. Doğumhanede alttan muayene yaptılar henüz 2cm açılmam vardı. Öyle de olunca ben eşime dedim ki epiduralle normal doğurcam hadi gidelim. Yolda doktoru aradık geliyoruz diye ama sezaryen olmycam dememşlim ben gidene kadar kanlar fln hazrlanmış doktor bekliyor kesecek😂😂 gidince dedim doktor bey benn normal doğurmaya geldim . O zaman benlik bişe yok doğumhaneye in orda ebeler ilgilenecek dedi. İndim tabi epidural alcam dedim burda epidural normal doğum yok ilk soran sizsiniz demezler mi. Ya insan sormaz mı bu zamana kadar diye kendime nasıl kızıyorum. Yine de alttan bakalım dediler ben diretiyorum epidural yoksa normal doğurmam diye 10cm de olsa açıklık doğurmucam diyip sezaryene teslim oldum. Bu defada spinal anestezi uzmanı pazar çalışmıyo genel anestezi olcak dediler benim sinirler tacçvan hüngür hüngür ağlamaya başladım bu kadar mı ters gider diye. Sonra orayla görüş burayı ara derken spinal anesteziciyi getirttik. Ameliyathaneye alındım ve gerisi çok kolay oldu. Orda da bahtsızlığım tuttu tabi😂 spinalci diyo bak iğneyi yapıyorum şimdi de ilacı veriyorum derkeeen aaa ilacı çekmeyi unutmuşum sakın kıpırdama şlk defa başıma geliyo demez mi😂😂🤦🏻♀️ Neyse ki uyuşma olduu vee bebeğime kavuştum. Ama ameliyat sırasında çılgınlar gibi omuzlarım ağrıdı. Bir de bebek tam çıkartılırken nefesim kesildi onun dışında sezaryen sonrasında iyileşme sürecimşn bu kadar kısa olacağını bilmiyordum. Allah herkese tattırsın bu duyguyu . İlk çocukta tam anlamamışım şaşkınlıktan ama bunda duygu patlaması yaşadım resmen gözler şelale. Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın 🙏🏻 Güzel kızımın arya duru’mun gelişi de böyle oldu
Esrabak Fulyafulya ne güzel işte tatlı telaşlarla almışsın kızını kucağına darısı başımıza inşallah 🧿🙏🏻💐