Nazo77 Ytsnzy Kilom 90 falan boyum 165 giydiğim hiçbirşey bence bana yakışmıyor ama açık olsam daha çok zorlanırdım bence tesettür bunu kolaylaştırıyor.Şuan gebeyim mesela bir iki çatlak gördüm karnımda yağ krem sürüyorum ama olacaksada olacak yani çok takmıyorum hatta diyorum açıkların işi ne kadar zor denize vs gidince görünür buda ayrı dert gerçekten açık olmak bence daha büyük külfet kıyafet bakım saç açısından.
Ytsnzy Nazo77 valla ben açıkken göbeğimi açtığımı hiç bilmem askılı bile giymezdim düğün hariç oda kalın askı yani kendi ailem tutucuydu eşimde dikkat ettiğim sürece bir şey demez bana da kapandıktan sonra parka markete bile gitmek zor geldi Allah affetsin kızım parka çıkalım demese sokağa çıkmam şimdi bile çok gerekmedikçe çıkmıyorum dışarı
melektb Ytsnzy Daha basit aslında baş örtünüzü takıp feracenizi üstünüze çekip 2 dk da hazır oluyorsunuz 😊
Nazo77 Ytsnzy İşte nefis hepimizi başka yerden vuruyor bana kolay gelen sana zor geliyor,sana zor gelen bana kolay Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Neagulili Ytsnzy ben 6 ay kapalıydım ramazanda kapandım ferace ve uzun örtü takıyordum namaz kılıyordum kendim için bir an da gelmişti bana bu duygu ama sonradan zor gelmeye başladı bende açıldım eşimde sana kalmış dedi böyle çevrem şaşırdı ama pek umursamıyorum şuan mutluyum dikkat ediyorum
Ytsnzy Neagulili bende doğumdan sonra düşünüyorum bir ay var nasipse doğumuma sonra biraz evden çıkamıcam vs derken kışta geliyor.. insanlar illaki konuşacak ama yapacak bir şey yok bu piskolojiyle durmak daha çok yıpratıyor 3 aydır kendimle savaşıyorum bende 1 buçuk sene olmuştı kapanalı nerdeyse
Hfszynp Mesajların çoğunu okumadım ama bir şeyler söylemeden de geçmek istemedim açıkçası Sonuçta siz bir yola girmişsiniz az veya çok tesettürlüsünüz nihayetinde Allah hepimize daha güzelini yapmayı nasip etsin tabii Bazen hepimiz özendiğimiz kıyafetleri giymek istiyoruz gerçekten helal dairede bunu çok rahatlıkla yapabiliriz eşimizin veya bayanlar arası istediğimiz şekilde giyinebiliyoruz nefsinizi bu şekilde köreltmenizi öneririm Bence artık tesettür kıyafetleri Çok hoş ve modern eskisi gibi değil yani Hem zaten tesettürün amacı çok güzel gözükmek olmadığı için kendinizi muhafaza etmeniz bu şekilde giyinmeniz daha doğru olan nihayetinde Allah rızası için yapıyoruz bunu başka bir şey için değil Yani en azından güzelliğimizi haram olan kişilerden saklamak için yapıyoruz yapabildiğimiz kadarıyla Bence siz de bu şekilde düşünün şeytanı vesvesesine de biraz kulak asmayın bazen boşlukta olduğumuzda şeytan zayıf yerimizden yaklaşıyor YouTube’da çok güzel içerikler var bunlarla ilgili bir şeyler izleyip dinleyebilirsiniz nacizane fikrim Umarım yanlış anlaşılacak bir şey söylememişimdir Allah yardımcımız olsun hepimizin çünkü Bence Bazen hepimiz bu tarz şeyler hissediyoruz
Smyydlgcc Ytsnzy Giydiğiniz kıyafetleri kendi fiziğinizde birinde görüp beğeniyorsanız yaşadığınız şey sadece vesvese. Bu vesveseden kurtulmak için iç bakım gerekli o halde 🤗
Ytsnzy Smyydlgcc hayır genelde fiziği güzel olan insanlarda beğeniyorum ben kilolu değilim kilolu olsam zayıflamaya çalışır birde öyle denerdim tekrar ama maalesef boyumu uzatamıyorum ya da alnımı genişletemiyorum🥲
Cnhavva Eda-01-02 saclarini yine oyle yapabilirsin evde istedigin gibi giyinebilir hevesini alabilirsin surekli ayni sekilde giyinmekten sıkıldıysan tarz yanlis kelime belki ama kendine farkliliklar katabilirsin tesetturde tarz yok aslinda ama anladin bence dedigimi kilondan rahatsizsan giydiklerini kendine yakistirmiyosan spor vs kendini daha iyi hissedebilirsin ama bence bazi seylerin kilik kiyafetle alakasi yok kendinle barisik olmakla alakasi var bence icinde cozemedigin baska sorunlarin var maddi manevi bilemiyorum ve sen bunlari kendini kiyafetini degistirerek cozume kavusturucagini saniyo olabilirsin bilincin o sekilde yonlendiriyo olabilir bende kapaliyim hatta muhafazakar bile denilebilir belki disarda giydigim seyler bellidir ama evde de tesettürlü olmak zorunda degilim istedigim gibi giyinebilirim kendimi nasil iyi hissediceksem o sekilde biraz uzattim ama bence icinize biraz daha inmeye calisirsaniz sorunu daha iyi anlarsiniz mesela neden boyle dusunmeye basladim beni buna iten ne oldu esimin artik beni begenmedigini mi dusunuyorum yada kapaliyken istediklerimi yapamiyorum acilirsam daha mi az sinira sahip olurum kimseye acil yada kapan demem herkesin gunahi da sevabi da kendine ama iyi dusunup analiz etmen gereken bi konu hakkinda hayirlisi olsun 🌸
_moom Eda-01-02 off beni anlatmışsın ya. Bende açıkken çok fotojeniktim resimlerde harika cıkardım, kapandıktan sonra bi garip hic güzel cıkmıyorum poz veremiyorum resmen. Ya şalım yamuk cıkıyor ya tipim kayık🤣 normalde fiziğim cok güzel 1.72 boyunda 62 kg kadınım çıplak gören manken der. Ama kapalı kıyafetleri giydiğim zaman zayıf duruyorum her gören ne zayıfsın bune böyle diyor bu durul canımı sıkıyor. Açılıp saçılıp kadın görün diyesim geliyor. Kocam izin verse belki ben açılırdım ama imkansız
Ytsnzy _moom bende kapandıktan sonra resim bile çekinmez oldum.. eşime ilk açılmak istiyorum dediğimde zaten ben anlamıştım senin halinden tavrından sen bi yere gidince fotoğraf çekilelim der dururdun şimdi hiç demiyorsun demişti. Ben 3 aydır acaba vesvese mi diyip her yolu deniyorum ama ben bu savaşı aşamadım🥲 çok minyonum 1.53 boyum 43le gebe kalmıştım şimdi bir ay var doğuma 54 oldum gerçi ama öyle kilolu sayılmam haşa biraz göbeğim ve fazlasıyla popom çıktı gider zaten oda doğumdan sonra 🥲
_moom Ytsnzy ya ben seviyorum pahalıda alıp giyinebiliyorum ama nedense beğenmiyorum şal yapamıyorum sanırsam yamuk yumuk cıkıyor fotolarda🤣
Brgmde Eda-01-02 jakar şallar al güzel kombinler yap asıl tesettür kıyafetöer daha güzel bence ya:) tarzından sıkılmışsın sadece emin ol açjk olsanda bu his geliyor. Tarzını değiştir
Gamzeli_03 Ytsnzy nefis ve şeytan insanın kanı gibi damarların da dolaşır ve aklım da ne varsa ona yüklenir ki bilir oradan vuracağını sen de bunu içinde sürekli dile getirince oraya baskı yapar biz Allah’ın emrine uyup yasak dediğine helal diye bakmayız elhamdülillah evde istediğin kadar aç makyaj yap eşin için eşin de mutlu olur bana değer veriyor eşim diye diğer türlü açıldığında sen dışarı güzel görünmek için yapmış olacaksınız
BusrAsil2019 Eda-01-02 Ben nasıl bir kadınım hemen söyleyim. Sizin açık olmanız kapalı olmanız açılmak istemeniz veyahut kapanmak istemeniz bunların hepsi sizin özgür hür iradeniz ne beni ne bir başkasını ilgilendirmez. Ama siz kendinize kıyafet bulamadığınız yani artık kendinizi beğenmediğiniz için açılma düşünceniz olduğunu söylediğiniz için bende size bir sn ye durmayıp açılmanız gerektiğini söyledim. Çünkü kendiniz ile net değilsiniz ve bence kendi ile net olmayan herkes daha fazla türbanı tesettürü Allahı bu işe karıştırmamalı. Bu arada kendim açık bir bayanım Nasıl bir kadınmışım ben bi oturup tekrardan düşünün bakalım söylediklerimde herhangi bir yanlış varsa sizden özür dileyecek kapasiteye sahip biriyim. Hayatta başarılar dilerim 🙋♀️
PrensesAnnesiE Eda-01-02 bende aynısını yaşıyorum 6 yıl oldu ama son 1,2 yıldır bende öyleyim ve çok zorlanıyorum, nefes alamıyorum, kendimi beğenmiyorum, eski hallerimi özlüyorum açılma istediği çok var ama emin de olamıyorum bi adım atamıyorum boşluktayım öyle
HafizeVrr Eda-01-02 Bende tesettürlüyüm. Bakış açını değiştirmediğin sürece kendini bu duruma ait hissetmeyeceğini düşünüyorum. Kalbinde olmayan bir şeyi kendin için zorlama. Maalesef toplum baskısı insanı sıkıştırabiliyor. Sana evet böyle düşünüyorsan açıl demem doğru olmaz yada hayır çok günah açılma dememde aynı şekilde. Bu senin vereceğin bir karar. Kişinin dış görünüşünün bence inancıyla ilgisi yok. Kimisi açıktır ama imanlıdır tek eksiği örtünmek olabilir onunla. Kimi tesettürlüdür ama imanı zayıftır. Fakat tabiki şu konuda haklısın tesettür giyim inanılmaz pahalı açık olunca tişört kot bile giysen her gün farklı olabilirsin. Belki bir ay fazlaca bir bütçe ayırıp dilediğin gibi alışveriş yapsan psikolojin düzelebilir. Umarım içinde bulunduğun durumdan çabuk kurtulursun😊
Ytsnzy _moom işin garibi bende çok seviyorum özeniyorum şıkır şıkır giyinenlere durumum da var çok şükür alabiliyorum ama bende emanet duruyor herşey 😓