24.09.24 tarihinde aranızdan elendim arkadaşlar 🙋🏻♀️ 38+4 de isteğe bağlı sezaryen oldum. Sabah 7 buçuk gibi yatışım yapıldı. Nst ye bağlandım sancılar 70 civarı çıkıyordu. Doktorum bugün almazsak zaten yarın öbür gün gelecek bu bebek dedi 😅 çok heyecanlıydım sağlıkçı olduğum için sürece hakimdim fakat insan işte yine de heyecanlanıyor. Garip bir hüzün de vardı üzerimde artık aynı bedende olmayacağımızın üzüntüsü. Tabi doğurana kadar, kim bilebilirdi ki inanılmaz hislerle dolup taşacağımı. Neyse gelelim hikayeme. 8 bucuk gibi ameliyathaneye alınacaktım fakat acil kürtaj geldiği için 9 gibi ameliyathaneye alındım. Anestezi doktoru belden spinal anestezi uyguladı damar yolu açılmasının çeyreği kadar bile acılı bir işlem değil hiçbir şey hissetmedim. Hemen uyuşmaya başladım ve sedyeye yatırdılar uyuşunca sonda takıldı. Zaten hareket ettirildiğinizi bile hissetmiyorsunuz. Doktorum geldi ve eşimi içeri aldılar. O çok heyecanlı olduğu için hep onu rahatlatmaya çalıştım ve olabildiğince boynumu sabit tuttum. Operasyon başladıktan 10 dk sonra bebeğim dünyaya geldi o güzel sesini duymak bambaşka bir histi. Sadece baskı ve çekiştirmeler hissediyorsunuz. Ameliyathane ekibi siz rahat edin diye elinden geleni yapıyor. Bebeğim kontrole ve giyinmeye gittikten sonra eşimi çıkardılar ve ben yaklaşık 1 saat daha ameliyathanede kaldım dikiş ve temizlik için. Daha sonra odaya çıkardılar ve hemen bebeğim geldi. Direk emzirmemi istediler. Çok şükür hemen memeyi tuttu ve azda olsa sütüm geldi. Ameliyattan 2 saat sonra kahve içmeye başladım ve aralıklarla en az 3 4 bardak filtre kahve içtim. Uyuşukluğum hemen geçti. Baş bel boyun omuz hiçbir ağrı yaşamadım. Sadece dikiş yerinde yanma hissediyordum. 5 saat sonra ayağa kaldırdılar. Düşündüğüm kadar zor değildi odaklandım ve karşıya bakarak dik yürüdüm. Dik yürümek önemli. Sadece hastanenin verdiği yemekleri tükettim. Gün boyunca her iki saatte bir bebeği emzirdikten sonra yürüdüm. Ertesi gün sabah gazım daha gelmemişken büyük tuvalet ihtiyacı hissettim ve tuvalete çıktım o saatten sonra artık rahattım. Dikiş ağrıma en iyi gelen şey emzirmek oldu sanki bıçak gibi ağrıyı kesiyordu. Herhangi bir karna bastırma kum torbası işlemi olmadı. Hastanede ertesi gün yıkadılar. Depend giydim. Çok yumuşak ve rahat bir şey bence yanınıza alın. Hatta ben 6 gün daha evde giymeye devam ettim. Bugün anneliğimin 8. Günü 2 saat uykuyla bunları yazıyorum. Çok zor ve yorucu fakat kelimelerle tarif edilemeyecek bir duygu. Burdan medicana ataköy hastanesi kadın doğum servis ve bebek hemşirelerine, kat personellerine sonsuz teşekkür ediyorum. Mükemmel bir ekip ve doktorum Mehmet Ali Mungan özverili ve mükemmel tedavi şemasıyla doğum sonrası ağrılarımı en hafife indirgedi. Sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım. Umarım hepiniz sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız 🥹🙏🏻