Herkese merhaba çok şükür buraya 2.kez doğum hikayemi yazmak nasip oldu 🥹 İlk hikayemi de 2020 yılında oğluma kavuşunca yazmıştım 🫶🏻 öncelikle hamileliğim çok güzel geçti bebişim beni pek üzmedi rahat bir hamilelik süreci geçirdim. 32.haftama kadar çalıştım ve bu süreçte 3.5 yaşındaki oğlumla da ilgilendim bu yüzden ilk hamileliğime göre bi tık daha yorucuydu. Sağlıklı bir gebelik süreci geçirdim, bebeğim 34.haftada baş geliş pozisyonu almıştı gelişimi gayet güzel ilerliyordu. 38.haftadan itibaren nst de düzensiz sancılar görmeye başladık açılmam 1-2 cm arasıydı doktor doğum için sancıların düzene girmesini bekleyeceğiz demişti. 6 Eylülde 40 haftam doluyordu doktorum max 9 eylüle kadar beklerim 9 eylüle kadar doğum kendiliğinden başlamazsa 9 eylülde gel yatışını yapalım demişti neyse ki gerek kalmadı.. Tabi bu süreçte pilates topunda egzersiz,yürüyüş yapmayı,merdiven inip çıkmayı ihmal etmedim. 5 eylülü 6 eylüle bağlayan gece yarısı duşumu aldım yattım. Yatarken yine hafif düzensiz kasılmalarım vardı. Gece 2 gibi tuvalet için uyandım 🤭 tuvalete girdim çıktım odamıza ilerlerken kapıdan içeriye adımımı atmamla suyumun gelmesi bir oldu 🫠 Öyle sızıntı şeklinde de değil bildiğiniz bardaktan boşalırcasına bi geliş. 5 dakika önce tuvalete gitmesem kaçırdığımı falan düşünebilirdim 😂 Hemen tuvalete geri döndüm depend bezlerden geçirdim, defalarca kez kontrol ettiğim bebeğimin eşyalarını son kez kontrol ettikten sonra o kadar sancım olmadığını fark edince doktoruma haber verdim. Hastaneye geçmemi kendisinin de geleceğini söyledi. Evimiz hastaneye yakındı o yüzden acele etmedim gitmeden saçlarımı düzleştirdim 😂 Yüzüme de hafif bi şeyler sürdükten sonra eşimi uyandırdım durumu anlattım başladık hazırlanmaya. Kayınvalidemi aradık geldi zaten çok yakın oturuyorduk en zoru oğlumu geride bırakıp evden çıkmak oldu. Hastaneye vardığımızda saat 04:20 falandı. Çok geçmeden doktorum geldi beni muayene etti ve 4 cm açılmam olduğunu söyledi yatış verdi. Eşim yatış işlemlerini hallederken bende üzerimi değiştim lavman yapıldı damar yolu açıldı nstye bağladım gibi gibi.. Saat 6 ya gelirken sancılarımın hala düzensiz olduğunu bu yüzden suni sancıyla desteklenmesi gerektiğini söyledi doktorum ve suni sancı verilmeye başlandı. İlk yarım saat her şey güzeldi sonrası beni zorlamaya başladı. Saat sabah 8’i geçerken artık kapatmalarını istedim onlarda dinlenmem için fırsat verdi ve suni sancı kapatıldı. Açılmam 6 cm olmuştu. Ara ara nstye bağlıyorlardı o sıralarda sancıyı karşılamak zorlaşıyordu benim için. Size tavsiyem kendinizi yormadan olabildiğinizce hareket ederek sancıları karşılamanız. Ben pilates topumu götürmüştüm evden onunla egzersiz yaptım, çömel kalk ve yürüyüş. Burdan sonrası bu şekilde bi döngü halinde geçti. Saat 10.00 da tam açıkla doğumhaneye alındım. 9-10 cm olduğunda müthiş bi ıkınma hissi geliyor zaten engel olmanız imkansız. 3-4 ıkınmada bebeğim 10:20 de dünyaya gözlerini açtı 🥹 içinizden bir balık gibi kayıp gidiyorlar o an inanılmaz bir rahatlama geliyor kuş gibi hafiflemiş hissettim kendimi 😍 bebeğimi hemen göğsüme koydular öptüm kokladımmm doya doya 🫶🏻 o ağladı ben ağladım.
3.460 kg 50 cm doğdu tam 40+0 da, çok sağlıklı minik bir kızım oldu 🤍 kesim olmadı minik 2 dikişim oldu doktorum halletti hemen hiç anlamadım. O da nazar boncuğumuz 🧿🪬sütüm hemen geldi 1 gece kalıp taburcu olduk. Adenikom 26 günlük oldu bile teyzeleri 👼🏻🪽🩷 size tavsiyem doğum esnasında doktorunuzun ve ebenizin yönlendirmelerine uyum sağlayın bazen yapamayacakmışsınız gibi gelecek bir an önce kurtulmak isteyeceksiniz ama sadece sonucuna odaklanın bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bütün her şey son bulacak 🥹 her şeyden önce kendinize inanın bebeğiniz zaten sizi bir şekilde yönlendiriyor. Kimsenin olumsuz düşüncelerini kafanıza takmayın kendinizi korkutmayın unutmayın ki her doğum süreci farklı ilerliyor. Doğum hikayemi sonlandırmadan önce son olarak hepiniz için tek temennim güzel bir gebelik süreci geçirmeniz ve bebişleri kolaylıkla sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanız 🤍 hikayemi okuduğunuz için teşekkür ederim hoşçakalın 🥰