herkesin acı eşiği ve bünyesi farklı bir de buna bazen bebek karar veriyor siz ne kadar normal istiyorum deseniz de. Herşey normale göre planlanır ama doğum esnasında bir sıkıntı olur sizde veya bebeğinizde sezaryene alınırsınız herkesin süreci farklı olacak. Herşeyin doğası gereği tabiki normal doğum ister herkes ama bunun benim gibi normal doğuma uygun olup aynı zamanda kist alınacağı için doğum anında, sezaryen olması gerekeni var. Bir de çevremde normal doğumu aşırı zor geçen ve sezaryenden daha çok vajinasına dikiş atılan öyle insan var ki herkesin deneyimi farklı. Doktorum bana da tabiki önce normal doğum diyor bekleyecektim de kistim olmasaydı ama olmasa bile zorla seni illa normal doğurtamam ki senin tercihin diyor mesela. Bu bizle alakalı bir durum bence doktorum önce şöyle istiyor böyle istiyor durumu bana yanlış geliyor. Bir arkadaşımız demiş mesela duala kuranla veya demiri de doğal yeşillikle almamı istiyor diye. Ne güzel ama kuzenim de dili dualı bir doktora gidiyordu anlata anlata bitiremedi doğuma kadar sonra sezeryande içinde parça unutmuşlar rahminde bir de özelde olmuştu sonra bir yığın kürtaj oldu falan tekrar doğumdan sonra. O yüzden her şey olacağına varıyor şu doğum olayı çok değişik bir süreç gerçekten hepimiz için . Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..