Arkadaşlar üçüncü bebeğimi kucağıma aldım, çok kolay ve güzel bir doğum oldu bu yüzden süreci paylaşmak istedim.
Bir gün öncesinde nişanım geldi, sabah 5 te sancıyla uyandım ve sancımı takip ettim. 10 dakikada bir geliyordu. Yataktan kalkınca suyum geldi ve duşa girdim. Duştan çıktıktan sonra giyinip salona geçtim ve sancımı evde çekmeye başladım. Sancı geldikçe pilates topunda zıpladım, çömeldim, eşim ara ara belime masaj yaptı ve sancı beş dakikada bire düşene kadar evde bekledim. Saat 8 gibi beş dakikada bire düşünce hazırlandım ve eşim, annem ve kız kardeşimle hastaneye gittik. Hastaneye gittiğimde saat 8 buçuktu, kızım 9 buçukta doğdu. Yani hastanede sadece 1 saat kaldım.
Gittiğimde açıklığa baktılar 4-5 cm dediler. Suni sancı istemedim, süreci kendi kendime yürüyerek, dua ederek ve sancı geldikçe çömelerek geçirdim. En son sancılar 1,5 dk da bire düştüğünde büyük tuvaleti yapma hissi gelince ebe beni çatala aldı. Doktor geldi ve ıkınmaya başladım. Benim için en zoru ıkınmaktı, enerjimi bağırmak yerine çocuğu itmeye vermeye çalıştım. En son bebeğim doğdu. 3500 gram doğdu 40+6 da. Kesi, dikiş, yırtık vs de olmadı.
Ben hamilelik boyunca yürüyüş, pilates vs yapmadım. Hurma yemedim vs tek işe yarayan şey sık ilişkiye girmek olabilir onun dışında bir şey yapmadım ki ilk doğumum da bu şekilde kolay olmuştu.
Herkese hayırlı doğumlar dilerim.