Aranızda gebelik zehirlenmesi gecirenler: nasıl anladığını, belirtileri nelerdi ve nasıl sonuclandığını yazabilirmi acaba ?
Ben artık ne yapıcağımı ne düşünceğimi bilmiyorum. Normalde tansiyonum hem düşüken birden 130lara cıkmaya başladı ve aşırı şiddetli baş ağrısı vs belirtilerim hep uyuyodu gebelik zehirlenmesine. Ama 135 ile beni kimse ciddiye almıcağınıda biliyorum ki benim normalim cok düşük olduğu icin o bile beni cok etkiliyordu.
Bugün birden 145 gördüm ve arkasına hemen 150, 165e kadar cıktı o anki şokla nabzım 140a cıktı ki zaten yüksel nabız carpıntı problemimde var 17. Haftadan beri. Zaten kötüydüm baş ağrısı vs o an cok kötü oldum gebelik zehirlenmesi ise kendimi suclardım gitmedim gitmedim diye ama emin olun ciddiye almıcaklardı 135 ile beni. Ambulansı aradım sacmasapan konustu sancın varmı vs gibi doğurmuyorum sancım yok diyorum, tansiyon icinmi aradın diyor. Neyse geliyoruz dediler aradan 1saat gecti gelen giden yok tekrar aradım cok olay var daha sürer daha dedi, kendim gittim taxiyle. Tabi o arada kendimi sakinleştirdim limonlu su felan ictim düştü geri 130a.
Güzel ilgilendiler, kan idrar alındı, nst bağlandı, altan karından ultrason yapıldı.
İdrarda hafif enfeksiyon ve protein kacağı ++ cıktı.
Kanda hafif enfeksiyon cıktı. Onun haricinde diğer değerlerim ultrason bebek felan herşey iyidi.
Ve sonuc eve yollandım😄 2 hafta tansiyon takibi yapıldıkdan sonra geri gelicekmişim. Gercekten artık ne düşünceğimi bilmiyorum, baş ağrısı beni maf ediyor ağrı kesici yazdı oysaki tansiyondan dolayı ağrıyor.
Burda okuyorum 24 saat ifrar takibi, tansiyon ilacı vs bişiler başlanıyo diye. Düşünün 165 değer ile beni ciddiye almadılar geri yolladılar
Bu arada yurt dışında yaşıyorum, bence bu tarz konuşar türkiyede daha cok ciddiye alınıyor.. yani bebeğime veya bana birşey olsa ne olucak anlamıyorum gercekten bumudur yani
Lütfen bana tecrübelerinizi yazın, neler yaşadınız nasıl sonuclandı, bebişleriniz sağlıklımı ?
Bu arada 29. Haftamdayım.