kardelen54 Sizi anlıyorum, özel hastaneye gidiyorsunuz ve açıkçası insan haklı olarak biraz daha fazla ilgi istiyor. Ama kendinizi doktorunuzun yerine de koyun. Hastanın şikayeti sebebiyle yapması gereken bir muayene var, yine aynı hasta bu muayeneye izin vermiyor. Doktor o an size ısrar etmek zorunda değil veya psikolog gibi sizinle konuşup sizi ikna etmek zorunda değil bence. Ha şöyle, çok gerekli bir durum olsaydı mesela kanama vs ve mutlaka vajinal muayene şart olsaydı evet, size bunun gerekli olduğunu şart olduğunu söylemesi ve yaptırmazsanız neler olabileceğini anlatması sonrasında kararı yine size bırakması gerekirdi.
Ben de ters cevap vermesine üzülürdüm, baktirmadiginiz için bunu anlamam mümkün değil maalesef demesi yeterli. Ama fazlasını bekleyemem, beni o an benim şikayetim sebebiyle muayene edemeyen doktordan yine beni ikna etmesini beklemek… biraz fazla sanki. Yani siz şikayetinizi söyleseniz ve doktor sizi muayene etmese yüzde yüz haklısınız. Ama kadın muayene etmek istemiş, e baktırmamışsınız. Herkesin de yapısı farklı, doktor kararı size bırakmış, ısrar etmekle yükümlü değil o an.
Bir de diğer yazan arkadaşa katılıyorum. Vajinismus geçmişiniz var ise zaten normal doğum konusunda 10 kere daha düşünün. Vajinal muayene fikri bile panik olmanıza neden olmuş, normal doğum için çatı muayenesi var, doğum sürecinde açıklık kontrolü var. Normal doğumun kendisi zaten düşününce sizin için zor.