Öncelikle pozitif bir hikayem yok belki ama serklajlı gebelere umut olsun diye yazıyorum.
19+5 haftalıkken sancısız kanama ile acile başvurdum 3 cm açıklık ve bebeğin zarı sarkmıştı. Özelden sevk edildim önce Lütfi kırdara oradan Zeynep kamile… muayene oldum beni doğumhaneye aldılar hafta sonu geceydi beklediler ilaçlar serumlar.. sabah perinatolog geldi ve riskleri anlattı suyu Gelmediği için itip dikicez her şeye hazırlıklı ol tutadabilir 28. Haftaya kadar durmaya dabilir dendi. Herşeyi kabul edip hemen ameliyata alındım.. uyandım iyi geçmişti ama 15 gün çok kanama ve serklaja bağlı enfeksiyondan antibiyotik kullanıp taburcu edildim. Hazirandan itibaren hep yattım. Wc banyo namaz için kalktım.. Allah’a teslim tevekkül edip bekledim . 28 ,30,32 derken bi ufak kanama oldu ciğer geliştirici vuruldum bi sıkıntım olmadı. Güçlü kızçem bekledi 36+6 da serklaj ipim alındı. Normal doğum için bekledik.2cm açıklığım vardı. 37+4 oldum ve o gün dışarı çıkıp artık hem hareket olsun dedik hem de bi kaç bebek mağazasına gittim haliyle bebişin hareketlerini çok hissedemedim. Öğleden sonra yoruldum diye düşündüm ondandır uyumuştur dedim. Evde saat 3,5 gibi tatlı bir şeyler yiyip yattım ama kızım hareket etmiyordu bel ağrım kasılmam ve arada sanki çok ağır dönüyormuş gibiydi 4,30 gibi doktoruma yazdım bi gel bakalım dedi. Gittiğimde kalp atışı vardı ama hareketi çok azdı. Bir ara yavaşlayınca doktorum alttan muayene etti kanalamı girdi diye. Ama açıklık aynıydı. Hemen yatışını yapalım nstye bağlayalım dendi. Sancım da vardı ama kanalda olmadığı ve bebeğin hareketi çok çok az olduğu için acil sezeryana karar verildi. Kanlarım bile beklenmeden hemen genel anestezi ile cumartesi akşamı doğuma alındım. Hayalimde normal vardı olursa da sezeryan spinal istyordum ama o an hiç önemli değildi. Doktorum iyi ki erken geldin dedi . Ben panik biriyim ama hareketlerinizi iyi takip edin ve riske atmayıp kontrele gidin . Uyandım ve bebişim doğumuştu. İlk doğduğunda ağlamış ama sonra ufak bir solunum durması yaşayınca hemen küveze alınmış. Sadece fanusla oksijen vermişler. 6 saat sonra Ayağa kalkınca görmeye gittim iyiydi inş. Hastanede kaldığım 2 gün boyunca emzirmek için yoğun bakıma gittim sezeryanlı olmama rağmen 🙈 çok yoruldum çok korktum ama çok şükür kızımı 2. Gün yanıma çıkardılar ve taburcu oldum ..Aslında negatif lerle başlayan ama sonunda mucize gibi doğan kızçem.. tüm serklajlı gebelere umut olsun.. Rabbim sağlıkla bebeklerinize kavuştursun sizi….