Tgb_smh Kızlar bugün ikili tarama testi yaptı doktorum.Ultrasonda tertemiz çıktı dedi, kan testi yapıldı 2 hafta sonra çıkacakmış o testte.Aceba bu kan testi ne için kötü birşeyler çıkma ihtimali asıl kan testinde mi çıkıyor? Down sendromu vs.
babygst Tgb_smh zeka testi büyük ihtimal burda çıkıyor tam tanı konulması için amniyosentez fetal dna yapılıyor Bnm 3 lü yüksek riskli çıkmıştı fetal temiz geldi yani bu test bana yanlış çıktı
poyrazmom_ Tgb_smh ben de yaptırdım bugün ultrason benim de çok iyi dedi kan verdim bakalım 2 hafta sonra çıkıcakmış inşallah temiz çıkar ikimizin de 🙏🏼 ne kadar ücret ödediniz ikili tarama için
Sazenin Tgb_smh 2li test tarama testidir. Down sendromu trizomi 13 sendromunda bebeğinizde bu hastalıkların bulunma olasılığıdır. Bu olasılık 1/250 gibi sayılarla ifade edilir. 250 altı çıkan sayılar riskli olarak kabul edilir. Bir oda düşünün 250 kişi var bu 250 kişide sadece 1 bebek bu rahatsızlıkla doğar geriye kalan 249 bebek sağlıklı doğar. Yani ben yaptırdım riskli dediler sağlıkı doğdu dedikleri bu yüzdenden. 250 değeri sizin yaş ve bebeğin ultrason değerleri göz önünde bulundurularak verilen bir değerdir. Siz 250 den ne kadar uzaklaşırsansız olasılık riski o kadar azalır. Şayet 1/250 altında bir değer çıkarsa mutlaka fetal DNA testi (yine kanla bakılır) yaptırmanızı öneririm. Doğruluk oranı çok yüksektir ve kesin değerleri size verir. Risksiz binlerde bir değer çıkarsa fetal DNA ya çok gerek görülmez. 3lü testi önermem doğruluk oranı %65 yani yanılma payı çok yüksek. Bu testi olasılık testi gibi düşünün stres yapmayın size nasıl bir yol izleyeceğinizin sonucunu verecektir
ddeniz_ Tgb_smh merhaba güzel sonuçlar almanız dileğiyle. Banada doktor 10 gun sonra ara demişti ben ⅘ gün sonra e-Nabizdan sonuc ciktimi diye bakmaya başlamiştim. 6 gün sonra sonuç çikmiş olarak gördüm e Nabizdan sonuç almaya gittim. Eğer cok heyecanli ve bekleyemiyorsaniz benum gibi.. fikir olsun
Oyleliseyler Ay bizimde 2 hafta sonra 2 Li tarama testimiz var cinsiyeti ile ilgili bir şey söyledi mi
Tgb_smh babygst fetal dediğiniz test nasıl oluyor ilk gebeliğim henüz çok yabancıyım bu konulara o kadar karışık ki insan aşırı stres oluyor
Aysehakannn Tgb_smh merhaba ikili tarama testinde hem ultrasonda bebeğin ense kalınlığına hemde burun kemiğine bakılıyor birde kan veriyorsunuz sonrasında ultrason bulguları ve kan testi sonuçlarına göre doktorunuz risk hesaplıyor eğer yüksek risk çıkarsa genelde Fetal DNA öneriliyor ondada 1 tüp kan veriyorsunuz ve kromozomlarla ilgili her türlü hastalığa bakılıyor. Sonucu biz 5 iş günü içerisinde öğrendik bazen daha uzunda sürebiliyor Eurofins firmasına yaptırmıştım ben
Aysehakannn Tgb_smh genelde özeller Fetal DNA firmaları ile anlaşmalı oluyor bazen direk yönlendirebiliyorlar o yüzden sonuçlarınızı devlette ki doktorunuzada gösterip sonra yaptırın bence 🙃