Merveee_56 Tubi545 bende fetal dna yaptırıcaktım ama o kadar cok fetal dna testinde genetik hastalık cıkıp amniyosentezde temiz cıkan hamileler gördüm ki artık onada güvenmiyorum ve yaptırmamak kararı aldım sadece ense ve burun kemiğine bastırılan detaylıca gırıcem
Tubi545 Merveee_56 fetaldna sadece ense boyun kemiği ile.alakali değil ki , bebeğin herseyine bakıyor kromozom sayısını hesaplıyor. 8 ekime amniyosentez verdi 3 ekime başka doktora randevu aldım 8 ekime kadar acaba perinatolog da bulsam mi diye düşünüyorum ama şuan öyle bir yokluktayiz ki yani anlatamam hersey üst üste geliyor . Allah’m inşallah temiz çıkar inşallah yarabbim ya
Merveee_56 Tubi545 benim bahsettiğim ikili testten once ense ve burun kemiğine bakılır sonra kan alınır bilirsin bende ilk bebegimde burun ve ense kalınlığında baktırdım temizdi ve sağlıklı dogdu ilk faktör bunlar oluyor bunlar normalde %80 sağlıklıdır dedi benim doktorum
Tubi545 Merveee_56 12 haftalikken ikili tarama ve fetal dna sundu bana , fetal dna yaptırdım hani ultrasonda da benim açımdan sıkıntı yok iyi demişti doktorum. Ne yapmam konusunda çok ama çok tedirginim şuan 16 hafta olduk
Karanfill Tubi545 sonucunuzu yazar mısınız özel olmazsa. Benim kızımda büyük ihtimalle Turner sendromlu ama bizde hamilelikte belirtileri vardı.
Ogrtmn_gbe Tubi545 bir haftaya çıkar dedi bizim doktor 2 ay çok uzun bir süre ama nasıl dayanıyorsunuz😔
Tubi545 Ogrtmn_gbe ozelde yaptırabilseydim 10 güne çıkacaktı. Böyle 2 ay oldu cidden, detaylı ultrasona gittiğimde orda ki doktor 1 saate yakın ölçüm yaptı. O içimi rahatlattı bir nebze ama alıştım artık ve kabullendim de yani 6 aylık oldum. Artık ne olursa olsun kabulüm
Karanfill BengiK ense kalınlığı, kalpte aort daralması çok hafif derecede, ayaklarda ve bacakta lenfödem, 1 ay gelişim geriliği. Ense kalınlığımız sonradan geçmişti ama sonradan geçmesinin bir anlamı yok demislerdi
BengiK Karanfill bunları kaçıncı haftada anlayabildiler detaylı ultrasonda mi? Şu an ne aşamadasiniz?
Karanfill BengiK ense kalınlığı lenf ödem ve 2 hafta gelişim geriliği detaylı ultrasondan önce vardı. Detaylı da bacaktaki lenf ödem de fark edildi. 27 hafta civarı kalpteki aort daralması çıktı. Bugünkü haftadan sonra da gelişim geriliği 1 aya çıktı
Karanfill BengiK benim bebeğim doğdu şu an 11 aylık bir ay sonra genetik testini yaptıracağız. Hamileyken yaptırmak istemedik. Dogduktan sonra da doktorumuzla birlikte 1 yaşında yaptırma kararı aldık.
Karanfill BengiK ense kalınlığı hamileliğin diğer haftalarında geçmişti ama bir kere görüldüğü için bir daha görülmemesinin bir anlamı yok demişlerdi. Doğduktan sonra kalbi de kontrol edildi onda da sıkıntı çıkmamışti şükür. Dedikleri gibi ayakları ve bacağı lenfodemli ve bir ay gelişim geriliği ile dogdu. Haliyle minyon bı bebek hala.
Karanfill BengiK bide miadinda doğmasına rağmen 46 cm dogdu. O da bi belirtisiymis aslında. Ortalamadan 4 cm daha kısa doğarlarmis
Karanfill Karanfill Bugünkü Haftadan sonra yazacaktım yanlış oolmus. 30 dan sonra gelişim geriliği 1 aya çıktı
BengiK Karanfill ben 9. Haftada turner ile kaybettim bebeğimi de bahsettikleriniz çok sonraki gebelik haftalarına ait bulgular. O zamana kadar her şey iyiydi bende de anlaşılabilir miydi acaba diye sordum. Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah musmutlu bir hayatıniz olur evladinizla ❤️