Teacherlla Arkadaşlar merhaba çok ağır grip geçiriyorum 9 haftalık hamileyim doktor antibiyotik verdi bir sıkıntı olmayacağını söyledi. İçtim ama yine de korku oluşuyor açıkçası. Sizlerden kullanan olmuş muydu böyle bir durumda
Sznsuzi Teacherlla merhaba bende daha bir kaç gün önce atlattım. Bana da antibiyotik verdiler 13 haftalık gebeyim ve korktuğum önce içmedim ama ikinci günü durumum ağırlaşınca tat ve koku alamayınca sadece 3 tane içtim her gün bir tane olacak şekilde. Ve sonra bıraktım kendimi az daha iyi hissedince sadece ıhlamur içtim onunla bi zararı olup olmadığını bilmiyorum ama bana iyi geldi.yani ilaç kullanımı iyi değil tabi ki ama böyle durumlarda geçmeyecek şekildeyse kullanabilirsiniz tabi doktorunuz dediyse. Çok geçmiş olsun
Lind Teacherlla Bende hastalanmıştım ve antibiyotik kullanmıştım. Gebelerinde kullanabildiği antibiyotikler var. Lütfen doktorunuza güvenin, burda herkes her şeyi söyleyip kafanızı karıştırmasın bence🙏🏻
Sazenin Kullandığınız antibiyotiğin gebelik kategorisine bakın. B kategorisindeki ilaçlar gebelikte anneye ve bebeğe herhangi bir risk taşımadığı anlamına gelir. Vücudunuzdaki enfeksiyonun artması ateşinizin yükselmesi size ve bebeğinize daha zararlı olacaktır. C grubundaki ilaçlar yeterli deneylerin bulunmadığı ama kısmen güvenli kabul edilebilir ama yine içmemek gerekir. D grubundan uzak durun
Teacherlla Sznsuzi Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun, maalesef böyle durumlarda çabuk atlatamıyoruz sanırım. Ben de iki gündür çok kötüydüm artık bugün dayanamayıp gitmek zorunda kaldım, çalışma hayatı da işin içinde olunca baya zorladı
Sazenin Teacherlla b grubu antibiyotik emzirme ve gebelikte doktor tavsiyesi ile kullanılabilir bir zararı olmaz inşallah
Feri0311 Çok geçmiş olsun ilk gebeligimde bende doktor önerisi ile kullanmak zorunda kaldım…Hiç bir sıkıntı olmadı çocuğum gayet sağlıklı iicninz rahat olsun..