Benim ikinci doğumum olacak,ilkinde vaktinden önce doğmasına rağmen ve sezaryen ile acil alınmasına rağmen sütüm gelmişti ve bebek emmişti.ben o zamanlar hiç sütüm olur mu ya olmazsa mama mı versem gibi düşünmedim.bence bunun etkisi büyük,biz öyle düşündükçe beyin vücuda o sinyali veriyor ve süt gelmiyor,aklının ucunda da nasıl olsa mama var yanımda diye bir düşünce olduğu için ona güveniyorsun Buda ona mecbur bırakıyor insanı.pozitif düşünün pozitif olsun bence.gebe eğitiminde de bebek hemşiresi ne olur doğum çantalarınıza biberon,mama vs koymayın.koyduğunuzda onu kullanıyorsunuz bir şekilde dedi.koymadığınızda gerekli durumlarda biz zaten veriyoruz mama ama kesinlikle biberon ile değil demişti.yani siz çantaya koyduğunuzda onu öyle de böyle de kullanıyorsunuz,gerek duyuyorsunuz.kafanızdan sütüm olmazsa düşüncesini silin ve hep olumlu düşünün.ten tene temas edin,bol su için,süt gelmese bile bolca emzirin,uyarıldıkça süt oluşumu artacaktır.şahsi fikrim böyle tabi ki herkesin kendi bileceği konu.herkese hayırlı doğumlar🌸