burcuyasin Bende dogurdum sonunda cok sukur rabbime ❤ 4 günlük olduk bile 😊 kizlar benim hikayem baya zor bi doğumdu kimse etkilensin istemem herkesin doğumu farklı cunku kiminin ki cok kolay oluyor kiminin de zor oluyor. benimki o en zor olanlarındandı. ama ne olursa olsun sonunda oğluma kavuştum ve evimizdeyiz yanımda yatıyor mis kokusuyla 😍 öncelikle rutin kontrollerime ankara etlik zübeyde hanımda yaptiriyordum cunku eşimin akrabasi orda doçent herşeyimizi o ilgileniyordu. 40 haftalik olmuştuk ama hic sancim acılmam yoktu doktorum bana pazartesi yatis yapalim ve dogumu baslatalim dedi bende kabul ettim. normal dogum istiyorduk tabi. pazartesi güzelce dusumu aldım seslendim güle oynaya gittik. annem babam esim ve kayinvalidem. neyse yatisim yapildi benim rahmime balon yerleştirdiler stent gibi birşeymiş ve açılma sağlıyormuş. akşam 6da takıldı ucu da sonda gibiydi assagi sarkiyodu. neyse bikac saat sonra hafif karin ağrılarım başladı yani kendi sancılarımı getirdi açılma olmaya başlamış baktım kanama oluyor muayene ettiler dediler guzel ilerliyor 12 saat içinde bu sonda düşecek o zaman tam açılmış olacak iyi dedim sancılarımda oyle beni yormuyor cok hafif o aralarda gezeliyorum hastanede bide doktorum saolsun özel jakuzili odalar var onlardan ayarladı bana devlet hastanesinde ama özellerden daha iyi imkanlarda tek başıma rahattım. ilerleyen saatlerde gece 12 gibi kayinvalidem girdi yanıma 2 saat kaldı yanımda tabi o arada sancilarim 80 lere cikiyor beni yormaya başladı dedim yine o kadar dayanilmiycak gibi degil neyse 3 gibi annem girdi kayinvalidem cıktı o arada sancılarım 110 lara çıkıyordu ve ben deli gibi kıvranıyorum şancı geldikçe annem sırtımı belimi ovuyor ağlıyordu o ara asistan doktor geldi acilmama baktı 6 bucuk cm dedi ve uzun bir çubukla suyumu patlatti cok canim yandi hastaneyi inletiyordum. butu n bunlar normal doğumu diretmem den dolayı. suyum patladıktan sonra bi bulantı geldi yattığım yerlere istifar ettim yogun bi şekilde artik dayanamıyordum annem kulaklarını kapatiyodu ben inledikce en sonunda annem cikti esim geldi en ağır halimede esim denk geldi 🙄 esim geldiğinde sancılarım 120 lere çıkmıştı ve 5 dkkada bir geliyordu ben saçlarımı yolmaktan kafamda sac kalmadı yalvardım sezeryana alın diye esim elimi tutuyordu ağlıyordu benim gözümde yaş kalmamıştı artik sabah 6 7 8 9 derken hala cekiyorum sanci 12 saati gecti açılma durdu 8 cmde esim dayanamadı artik dedi cok acı çekiyor sezeryana alın onlarda bu açılmaya yazık olur cektiklerine biraz daha sabredelim dediler perine masajı yapiyolar bi taraftan piskoloj geldi başıma konusuyor ama hic duymuyorum ki acıdan birde ağzım kurudu su diye ölüyorum vermiyolar ıslak pamukla dudaklarima suruyolar sadece. neyse saat 2 öğlen ve benim halim pert anlatacak kelime bulamıyorum. 20 saattir şancı cekiyorum. ve hic bitmeyecek sanıyorum. o anda ayağa kalkmak istedim ve bebek tam vajinamin girişine inmiş cunku acayip bi baskı ve şancı o an ıkınma hissi geldi yatağa yattım doktorlar ikin diyor geldikçe bi yandan elleriyle içeriyi genisletiyolar o ara 4 5 defa kuvvetli ikindim dediler geliyor hemen çatala eşimi çıkardılar disari sandalyeye bindirip çatala götürdüler başimda 7 8 doktor o anda bizim doktorumuzun ameliyatları olduğu icin ara ara uğruyordu yanıma ama doğum anima yetişti ve bana telkinleri vererek derin nefes al ve morarana kadar ikin dedi 3 defa bu şekilde ikindim iyice çıktığını hissediyordum bebeğimin ve o anda kesi atıldı ve bikere daha ikindim o anda bebegim geldi. ve onun gelmesiyle bütün sancılarım bitti hersey o ana kadarmis çıkınca sanciların kesiliyor. hemen plesantami çıkarıp karnımın içini boşalttılar eliyle bastırarak ve diktiler sonra bebeğimi giydirip bizi odamıza aldılar o anda kapıda annem esim kayinvalidem teyzem kuzenlerim herkes ordaydı ve beni görünce annem ve esim cok agladi bitmiş bi haldeydim giderken suslendigim halimden eser yoktu. o anlar cok duygusaldı hemen odamıza çıktık yanımıza geldiler bebegimizi sevdik kokladik o gece hastanede yattik ertesi günü bebeğimizi alıp evimize geldik. o kadar güzel birseymiski evlat çektiğin butun sancilara degiyor😍 ha bidaha normal dogum yaparmiyim yapmam. normal dogum bana gore değilmiş cunku ömrüm boyunca da bu travmayı unutmam . Benim boyle oldu diye herkesinki olacak diye birşey yok aksine herkes kolay doğuruyor. benimki boyle nasip oldu. suda bi gerçek ne olursa olsun sonunda yaşadığınız mutluluk herşeye değer o kadar güzel ki anne olmak allah herkese kolay doğumlar nasip etsin kızlar rabbim yardımciniz olsun ❣
Mervemeryem burcuyasin bende okurken ikindim fln yazmissn ya bende burda ikiniyorum yemn ederim ama allah anali babali buyutsun darisi basima insallah rabbim gulen yuzunu hic soldurmasin canim
Puhukuzusu burcuyasin Tebrik ederim, gerçekten etkileyici ve gerçekçi bir Doğum hkayesi.. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah 🙏 Normal doğumu diretmek biraz acıya sebep olmuş anladığım kadarıyla.. Allah bize de hayırlı doğumlar nasip etsin.. 🤭😧🙂