surprizbebe twinsmom__ süt parası “emzirme ödeneği”dir. Anne sgk lı çalışansa ona değilse sgk lı çalışan babaya yatar tek seferlik bir ödeme. 800 küsür bi meblağ. Doğum yardımı da anneye yatar ilk çocuk için 300 tl tek seferlik yine.
fidanylcn twinsmom__ ben doğum yaptığımda hastanedeyken daha bilgileri aldılar eşinin hesabına yatacak dediler bir iki hafta içinde 850 tl yatırmışlardı (istanbulda oturuyorum)
Petek35Ozcan Bana hastahaneden rapor verdiler emzirme raporu diye iki gün sonra param yattı yaklaşık 900 tl
twinsmom__ Petek35Ozcan az önce bi postta okudum o kocaelideydi gerçi Belediyeye gidip kart alıyorlarmış onunla marketten süt alınıyormuş falan🤷♀️ O zaman hastaneden taburcu olurken verdkleri kağıtla oluyor İlk doğumum olacak hiç bişey bilmiyorum🤷♀️
1Sendemi2 twinsmom__ doğumdan sonra Bi cocuk yardimi 300 400 500 şeklinde çocuk sayısına göre yatan bir ücret var. Birde emzirme ödeneği var o daha fazla ama nasil alınıyor bilmiyorum 2 ay oldu doğum yapalı yatan bisey yok
Petek35Ozcan twinsmom__ vallah bilmiyorum xanim o zaman değişiyor ilden ile bende öyle oldu başvuru yaptık raporu aldık paramız ptt den yatti
3_oglan_annesi 1Sendemi2 e dewletten doğum sorgulama ya vaktinz mı birde eşinizin veya sizin sigortanız varsa süt parası onun adına yatar eşinizin e dewletinede bakın olmadı 144/153 galiba bı arayın yatması lazım iki üç ay içinde yada daha erkenden birde baswuru yapılması lazım kimlik çıkartmaya giderken
twinsmom__ 1Sendemi2 sanırım yok kmse yazmadğna göre😅 Ben dediğim gibi baska bi postta gördüm kocaeli için Acaba istanblda bu süreç nasıl işliyor diye merak etmiştim neyse artık
1Sendemi2 3_oglan_annesi esimde bende çalışanız. Sut parasını anneye yaturiyorlar çalışmasa bile ama bana yatan bisey yok.siz aldınız mı
3_oglan_annesi 1Sendemi2 yok almadım hıc sıgortamız yok ama dogum parası almıstım ıkı oglan ıcın bunuda dogurunca alırım muhtemelen
twinsmom__ fidanylcn bende istanbul’da yaşıyorum fakat doğumu kocaeli’de yapıcam Bilmiyorum bi farkı var mı ama