Evett sonunda banada doğum hikayemi paylaşmak nasip oldu çok şükür 🙏🏽 Son aylar ne zaman doğurcam ben diye diye geçti sonra ne zaman doğurdum ben demeye başladım 😄 Hamileliğin son aylarında olanlar tadını çıkarın bol bol o günler birdaha gelmiyor çünkü. 😇 Gelelim doğum hikayeme; Son tuşe muayenemde cuma günü 1 cm açıklık ve nst de sancıyla beklemeye karar verdik. Pazartesi 40 hafta oluyordum ve hafta sonu kesin gelir sancım gözüyle bakıyordum. Egzersiz yürüyüş ne yaptıysam hafta sonuda gelmedi bebeğim. Pazartesi herşeyden habersiz suni sancı günü verir artık dr diyerek hastaneye gittim tek başıma. Eşimi işe göndermiştim annemede büyük kızımı bırakmıştım nasıl olsa yine doğmaz diyordum eve gelip uyuma hayali falan kuruyordum 😄 Neyse tuşe muayenemde 3 cm açıklık ve rahim ağzı çok incelmiş dedi ebem nstde de doğum sancılarım çıkıyordu ama ben çok hissetmiyordum. Ebe beni doğumhaneden çıkarmadan doktoruma nst kağıdını gönderdi doktorumda yatış önerelim suniyle sancısını destekleyelim demiş ki ben şok. Oysa suni sancı verirse kabul ederim demiştim ama o an öyle olmuyormuş, korktum doğumhaneden hemen ayrılıp doktorumun yanına geçtim. Doktorum riske atmak istemediğini söyledi bende yatışı kabul ettim.Hızlıca eve gittim kızımla vedalaştık eşyalarımı aldık güle oynaya hastaneye gittik yatışım yapıldı. Lavman yapıldıktan sonda suni sancı serumu takıldı. Ebem hemen etki etmeyeceğini söyledi ama benim kendi sancımda olduğu için hemen etki etti ve düzenli sık sancılarım başladı. Öğlen 12 gibi suni sancı almaya başladım bu arada nst çektirmeye gelenlerle sohbet ediyoruz gülüyorum falan derken saat 2 oldu ebem muayene etti 5-6 cm açıklık suyunu açıcam dedi. Çok şaşırdım çünkü aman aman bi dancı çekmeden o kadar açılmayı beklemiyordum. Uzun bir çubukla ebem suyumu açtı sıcağa yakın yavrumun suyu akmaya başladı doğuma kadar akıcak korkma dedi ebem. Bu arada ebemden çok memnundum birdaha doğursam o olsun isterdim gerçekten ebe çok önemli psikolojik açıdan. Suyum açıldıktan sonra sancılarım kendini hissettirmeye başladı hep yürüdüm bu süreçte pilates topunda zıpladım sancı geldikçe ayetel kürsi okudum o çok iyi geldi annemi eşimi kapıya görmeye gittim sürekli çok pozitif geçiyordu sancılar can yaksada. Saat 3 olduğunda artık sancılar yatakta karşılanmayacak kadar yoğun geliyordu ebem ıkınma hissi olursa haber et dedi. Bu aşamada kızlar sakın bağırıp kendinizi boşa yormayın ilk doğumumda istemsiz çok bağırmıştıö ve çok yorgun düşmüştüm sancıları karşılamakta çok zorlandım bu sefer bağırmadım ve nefes alıp verdim. Açıklığımda 8 cm olmuştu. Bundan sonrası sancılar baya zorladı ebem belime masaj yaptı sürekli 20 dk sonrada açıklık tam olmuştu. Herkes hazırlanmaya başladı bebek hemşiresi falan geldi ebem tatlı tatlı ıkındırttı beni sancı geldikçe bebeğin aşağı indiğini hissediyordum. Doktorum geldi ve 2-3 güçlü ıkınma sonrası prensesim dünyaya geldi. Ikınırken çenemi gögsüme yaslayıp tüm gücümle ıkındım hiç kesmeden ama esnek değilmişim ve ufak bir kesim oldu. Bebeğimi kucağıma verdiklerinde herşey bitti gitti onun ağlamasını dinlerken eşide çıktı ve doktorum dikişlere geçti içten ufak bir yırtığım oldu ama sonu tüm o acılara bedel mucizevi bir andı. Biz bir haftalık olduk bile 😇 Lohusa psikolojisindeyim bu arada hamileliğimin o son heycanlı dönemlerini unutamıyorum o yüzden ne zaman doğurcam diye çok düşünmeyin bu anlar birdaha gelmeyecek tadını çıkarın. Tüm hamişlere anne adaylarına kucak dolusu sevgiler ben mezunum 🥰