Herkese selam🥰
Bir gün buraya bende böyle yazar mıyım dedim o gün bu günmüş 😌
Öncelikle hamileliğimin 8.ayına kadar çalıştım (mağazacılık) son 1 kala doğurana kadar gezip hareket ettim. Doğurmadan 1 kaç gün önce yani çarşamba günü ahududu çayı içtim ve perşembe günü ishal oldum 🙈 sanırım bu benim doğum belirtilerimden biriydi cumadan pazara kadar hafif kahverengi akıntı gelmeye başladı ve kasıklarım bacaklarım da hafif ağrı oluştu ama yinede kendimi iyi hissediyordum pazar günü akşam eşim ile beraber arkadaşlara gittik gece 1.30 da Eve geldik kayınvalidem de bizdeydi
2 de ağrılarım başladı ama asla aklıma Doğumla ilgili bir şey gelmiyor daha doğurmam falan diyorum 😂😂 ağrılar asla beni uyutmadı karnıma saplanan bir şey vardı sanki neyse dedim bi duşa gireyim belki geçer ama geçmedi 10 dk 1 e düştü da sonra 5 dk bir derken en son saat 4 dü eşime kalk gidelim dayanamıyorum dedim hastane 5 dk mesafede zaten Kayniş uyuyordu geri geliriz diye gittik doğurup geldim😂😂
Neyse muayene ettiler beni nişan geldiğini farkettiler 4 cm açıklığım olduğunu söylediler yatışımı yaptılar odaya geçtim hareket ederek sancılar çektim pelvis hareket ettirecek şeyler yaptım hatta eşime bu ne ya erkekler doğursun çok kötüyüm bile dedim😂 sonra ona kaynişi al gel ben sanırım doğurcam dedim Kayniş geldi ona zaten Meryem ana otunu tembihlemiştim ben ben sancı odasına girer girmez suya atıp bildiği duaları yapmış bende aynı şekilde yaptım görümcemle 2 saat uzaklıkta bize onlar da geliyordu
Neyse sancı odasında hadi artık çıkarın edin derken kan ter içinde sancım gelince popişe baskı yaparak ıkınıyorum sancı gidince derin derin nefes alıp ebelerle sohbet ediyorum açılık 6 cm oldu saat 8.30 falan daha sonra ebelere diyorum görünmüyor mu falan diye onlarda saçlı bir kafa ucu görünüyor diyorlar nasıl yani gerçekten mi benim hamileliğim boyunca hiç midem bulanmadı yanmadı diyorum 😂 sancılar beni aşırı zorluyor yatarak yapamıycaö beni yürütüp hareket ettirin diyorum onlar bu aşamada olmayacağını söylüyorlar ama şunu yapabilirsin diyip beni kaldırdılar yatağın kenarında tutunma yerine tutunup hafif çömelerek ıkındım ve kendimi daha iyi hissettim sancı geçince uzandım ve bu hareketi 1 kere daha yaptım 8 cm olmuş açıklık daha sonra 10 oldu o sırada doğumhaneye geçtik 1 ıkındım 1 ıkındim oh be dedim oğluşumu göğsüme verdiler ten tene temas ettik iç dikiş ve dış dikişlerim vardı yırtılma önlenmesi için atılan ama doğumum çok güzel ve ilk olmasına rağmen hızlı oldu 7.30 da sancı odasından 9.30 da doğumhaneye geçip 10 da bebeğime kavuştum 🥰🥰
Allah herkese güzel su gibi doğumlar nasip etsin inşallah 🙏
He bu arada kronik itp hastasıyım plt 80.000 lerde doğuma girdim hiç bir şey olmadı şükür
🙏 kendinize bedeninize bebeğinize güvenin sağlıcakla 🥰😍🥹