Sumisali_ Mrymne halsizlik gebeliğin her döneminde oluyor maalesef ama yine de kan değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederim kullandığınız ilaç yeterli gelmiyor olabilir.
Mrymne Sumisali_ doktoruma tekrar söyleyim gidince olmadı dayanabilirsem o güne kadar 😂yada sağlık ocağında vereyim
Mrymne 192535 darısı başıma bende oturarak çalışıyorum oyüzden 37 haftayı bekleyim diyorum Allahtan bir şey çıkmazsa :( sanada hayırlı olsun canım güzel güzel dinlen ❤️❤️❤️
Sumisali_ Mrymne ilacınızı günde 2 ye çıkarabilir ya da çok düşmüş ise damar yolundan takviye verebilir.Ben geçen hafta ikinci dozumu aldım.Değerlerim yükseldi ama bi faydasını görmedim maalesef gebelik insanı halsiz düşürüyor.
Mybabylove Mrymne Bende de dönem dönem aşırı bir halsizlik oluyordu demir eksikliğinden diye düşünüyordum ki hep bu sorunu yaşadım gebelikten önce de demir eksikliği sorunum hep vardı. Siyah cekirdekli kuru üzüm günde 3-5 tane düzenli cevizle yiyebilirsin şekerin falan yoksa bilmiyorum yasak mı. Ben de aynı demir ilacını düzenli kullanıyorum ama yine halsizliğim vardı. İlgisi var mı bilmiyorum ama ben B12 takviyesi aldıgımdan beri halsizliğim gitti. Tabi değerim düşük cıkmıstı doktor önerisiyle kullanıyorum.
Mrymne Mybabylove aa doğru söylüyorsun normalde de b12 düştü mü çok halsizleştiriyor , söyliyeyim bi ona da bakılsın , şekerim şuan bildiğim yok yüklemeden sonra öğreneceğim inşallah yoktur kuru üzüme başlıyorum hemen 🤗 çok teşekkürler
kindacute Mrymne pekmez tahin yumurta yiyorum kahvaltılarda enerjiyi yükseltiyor gün ortasına doğru düşüş olunca soda içiyorum churchill de yapılabilir tuzlu daha etkili oluyor ama her gün yapmak istemiyorum ödem vs olur diye. Akşamları da et yemeği yapmaya çalışıyorum çoğunlukla çünkü sebze yemek yetmiyor artık hamileliğin ilk zamanlarından daha çok protein ve enerji gerekiyor. Dikkat etsem de bazı gün hiçbir şey etki etmiyor. Deneme yanılma ile bulmaya çalışıyorum
Mrymne kindacute çok mantık lı evet bende şimdi bugünden itibaren pekmezle başladım 🌸 dediklerini bende uygulayacağım bu arada çok mantığıma yattı çok teşekkür ettim 🧡🧡🧡
Mrymne Sumisali_ şuan varya gerçekten damardan kan versinler yani o derece yorgun hissediyorum 😂 yorulmaktan yoruldum
Mybabylove Mrymne bu arada damardan demir takviyesi de aldım ona rağmen halsizliğim geçmemişti bence benım bu sefer sorunum B12 ydi 🥲 ferittin, demir ve tam kan sayımında hemoglobinde düşükse damardan demir serumu veriliyor
Mrymne Mybabylove valla kalçadan damardan hiç farketmez bi geçirsinler yani b12 olsun demir olsun 😂 en son baktım hemoglobin 11 çıkmış çok düşük değilmiş ama kesin yerle bir oldu
mervedmrcn Mrymne aynı haftadayız bende de aynı sıkıntı var sürekli tansiyonum düşüyor ayran yoğurt yemeye çalışıyorum onlar biraz iyi geliyor bazende anlık enerjim gelince hareketlenmeye çalışıyorum onun dışında hep bi yorgunluk var
Mrymne mervedmrcn evet tam olarak böyle ev işi tapmak için o enerjiyi kullanıyorum yada duşa vs girmek için yani mecburu olaraktan , duşta bile aşırı yoruluyorum sanki saatlerce kalıyormuşcaısna ,
Mybabylove Mrymne benım de ferittin demir cok düşük hemoglobin normal cıkıyordu ama vücudum dermanım hiç öyle demiyordu. Aynen tüm vitaminleri damardan verseler şöyle can kan gelse istiyor insan 😅
mervedmrcn Mrymne başından beri mi böyle yoksa bu haftalarda mı başladı? Benim en başından beri zor geçiyor sadece arada bi iki hafta iyiyimdir toplasan
Mrymne mervedmrcn yok canım ilk baş daha doğrusu kafamı cidden kaldıramıyordum ilk üç ayın verdiği etkiyle sonra 13.haftalarda geçmişti gayet enerjimi topladım vs iyiydim şu bir iki haftadır halsizliğe uykusuzluğa dönüştü