mrshavva Çok şükür ki Rabbim bugünleri de gösterdi 🥰 evet hanımlar normal doğum o kadar da korkulacak abarttıkları kadar zor değilmiş Rabbim gerçekten o gücü kuvveti veriyor yardım ediyor 😌 doğuma dair hiç bir belirtim yoktu 39. haftamda çatı muayenesi oldum açılma yoktu yumuşama yoktu ben galiba doğumhaneye tek girdim diye biraz korktum o yüzden bebeğimin hareketleri azalmaya başladı 39. haftanın her günü doktoruma gittim her gittiğimde nstye de bağlandım hiç bir sıkıntı çıkmıyordu nstde en son Cuma günü doktorum Pazartesi Doğuma hazırlıklı gel ve hafta sonu doğumhaneye gel nstye bağlasınlar sonucu bana atarlar ben bilgi veririm dedi cumartesi gittim yine çatı muayenesi(kabusum) açılma yoktu nstde sancım yoktu Pazar günü yine gittim sadece bir sancım vardı çatıya bakılmadı neyse eve geldim gayet rahat bir şekilde börek sarıyorum temizlik yapıyorum ama belimde ara ara ağrıyor neyse wcye gittiğimden nişanımın geldiğini gördüm ve yarın nasılsa gideceğim o yüzden panik yapmadım çünkü sancım yoktu sancım gece 02.00 gibi 10 dakikadan 5 dakikaya düşmeye başladı ama ben direndim ve öyle uyudum sabah hastaneye gitmek için kalktım hazırlandım suyum geldi yine sakin sakin eşimi uyandırdım hızlıca çıktık evden ve hastanedeyiz direk doğumhaneye aldılar çatı muayenesi yapıldı 4-5 cm açılmam varmış nstye bağladılar yine daha sonra suni sancı verdiler Allah’ım o nasıl bir sancı wcye gitmem lazım acil diye kaldırttım kendimi Doğuma aldılar sancı geldikçe ıkındım ıkındım tam yeter artık sezeryana geçelim dedim hayır sen yaparsın diye destek veriyorlar olmuyor yapamıyorum olacak ıkın sen öyle diyorum ama ıkınmaktan da vazgeçmiyorum doktorum enjeksiyon yapacak kesi atmak için hayır hayır ıkınıyorum yapmayın enjeksiyon tamam yapmıyorum dedi ama sonradan yaptı tabi son bir kez ıkındım ve bir sıcaklık ile miniğim doğdu küçücüktü 🙈 doktorum dikişe dayanamaz uyutalım dedi anestezi doktoru gelene kadar plesenta çıkartıldı bir kaç dikişim var odaya geldim anestezinin sarhoşluğunu attıktan sonra minikimi kokladım bir kaç kontrol için götürdüler bende hop peşinden ayaklandım hemen yürümeye başladım millet yat dinlen diyor iyiyim dedim hep 😁 yalan yok wcye çıkamadım hemen gece çıktım (normal doğumda wcye gittiğinde yakıyor demişlerdi hiçte öyle olmadı) bayağı uzun oldu ama benim Doğum hikayemde böyle bu arada benim gibi vajinasmus korkusu olanlar hiç korkmayın çok rahat çatır çatır doğuruyorsunuz 😌 sormak istediğiniz birşey varsa elimden geldiğinde cevaplayabilirim ☺️ Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻👼🏻
pamuk_anne mrshavva oy maşallah darısı başımıza. Tam olarak kaçıncı günde doğurdunuz ben 39+5teyim hala doguramadim çok gerginim 😔
Merve71 mrshavva canimm çok geçmiş olsun kızınla hayirlj yıllarını z olsun darısı bize inşallah en kisa zamanda da 😊 kaç kilo doğdu kızın
zynpftm mrshavva ayyy bana cok guzel motive oldun Allah senden razi olsun bende 39. Haftadayim sanci falan yok . Saglikli sihhatli bende dogururum insallah . Vajinusmus hastasiydim yendim.
Aslikannnn mrshavva çok güzel duymak istediğimiz seyler sağlıkla büyüsün🙏 Elbette çok önemi yok ama ultrasonda ölçülen kiloyla aynı mı çıktı yada az mıydı kilosu. Ne kadar doğru ölçülüyor merak ediyorum, Birde Doğumdan önce yaptığınız rutin birşey var mıydı?🤗
mrshavva pamuk_anne amin inşallah 🙏🏻 40+0’da nişanım geldi öncesinde hiç bir belirti yoktu 40+1’de de Doğumum oldu ☺️
mrshavva Merve71 amin inşallah 🙈 2.620 gram doğdu kilosu az yalan yok ama çok şükür sağlığı yerinde 😌
Merve71 mrshavva çok kilolu olunca sağlıklı demek değil canım. Olsun alır kilo dikkat edin kendinize 😊
mrshavva zynpftm Allah’ın izniyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde alırsın kucağına 🥰 çok sevindim vajinasmusu yenmene 🙃
mrshavva Aslikannnn şöyle 300 gram kadar eksik çıktı yanlış değilsem bir kaç gram fark edebiliyormuş Doğum sırasında 😌 özellikle bir rutinim yoktu arada temizlik yapıyordum genel olarakta hep uzanıyordum 🙄☺️
UykusuzAnne mrshavva Öncelikle hayırlı uğurlu olsun rabbim sağlık sıhhat versin ikinize de. Çatı muayenesi için kabusum yazmışsınız çok mu acıyor
mrshavva UykusuzAnne amin çok teşekkür ederim ☺️😌 vajinasmus olduğum için kabusum yoksa acıdan eser yoktu 🙈
Cismmpoyraz48 mrshavva Maşallah sağlıkla büyütün inşallah. 🤗 darısıda bize 39 olduk dha belirti yok 😒 alttan muayne de tetikliyormus doğumu sizin de o yuzden mi öyle oldu acaba