_ozlmm İlk gebeliğim spinal oldu diye tekrar spinal istedim nasılsa süreci biliyorum dedim ama çevremde kime dediysem genel daha iyiydi neden genel seçmedin ağrısı daha hafif oluyor dediler öyle mi oluyor gerçekten 🥲
Gokturkmom_ _ozlmm Benim de sezeryan spinal olucak , bebişi görmek güzel ama o an korkar mıyım onu düşünüyorum bende
Gamzeli_03 _ozlmm aynı işlem komple uyuyor olacaksın ben de ikinci sezeryan oldum ikisini de spinal şöyle düşün biz normal doğum ile doğurmadik en azından bebeğin ilk sesini ilk kokusunu alırsın zaten sezeryan için ameliyat diyorlar genel tam bir ameliyat olmuş oluyor birde insan hayatı boyunca kaç kez anne oluyor sezeryan hakkı 4 de olsun yine olsa yine spinal olurdum
Kuzisss _ozlmm bende genel olmak istemistim ama anestezi uzmani bebege gecer sute gecer anestesi dedi ozelde oldugum halde genel yapmam aksi bi durum olmadigi surece dedi.
_ozlmm Tutaste_ Evet gün aldım 🙈 Bende hem iyi hem kötü yorum gördüm ama çevremde genel olan daha çok hepsi de memnun olduğunu toparlanma sürecinin daha hızlı olduğunu söylüyor umarım pişman olmam sonradan 😂
Fatma3334 _ozlmm merhaba bizim günümüz haftamız aynıydı ben 4 gün önce doğum yaptım açılma ve kanama ile sizim nasıl gidiyo
_ozlmm Gokturkmom_ Ben ilk gebeliğim de heyecan vardı süreci bilmediğim için güm güm kalp atışım ile bekledim durdum ne zaman bitecek diye 😂 sadece bebeği görünce daha çok heyecan bastı çünkü anlamadım ne zaman kesip aldıklarını öyle görünce de bi başım falan döndü midem bulandı tansiyonum düşmüş galiba sakinleştirici yapmışlardı sonra normale dönmüştüm kötü bir süreç yaşamadım ama nedense şuan korkuyorum 😦
_ozlmm Gamzeli_03 Evet bebeği görmek gerçekten çok güzel bir şey bende ilkte çok zorlanmadım diye seçtim ama sonra herkes genel daha kolay geçiyor deyince hata mı yaptım diye düşünmeye başladım doktoruma sordum siz hangisini önerirsiniz diye oda spinal dedi anestezi uzmanları bile spinali daha çok öneriyor dedi biraz rahatlattı bu durum ama yine aklımın bir köşesinde hep korku var ilkinde böyle olmamıştı 🙈
_ozlmm Kuzisss Süte geçtiğini bilmiyordum evet dün bende sordum doktorum da spianli önerdi anestezi uzmanları da spinal öneriyor genel tercih etmiyorlar mecbur kalmadıkça dedi ama yine de korkuyorum doğurmaya 😂
bahardaa _ozlmm canım korkutmak istemem sordun diye söylüyorum tabi doktora da bağlı senin bünyene de bağlı genel oldum baygın odaya getirmişler zaten çığlık içinde gelmişim odaya sonra kendime gelmem çok zordu kendime gelince çok acı çektim kesik cancısı hissettim. Benim de şimdi ikinci doğumum bende spinal istiyorum ama beni de çevremde çok korkutuyorlar asla olma her şeyi hissediyorsun diye bende çok kararsızım
_ozlmm bahardaa Bende en çok genelden uyanırken sayıklamadan çekindim bir kaç saat kendine gelinmiyormuş ya o yüzden istemedim açıkçası ama yine de aklımın bir köşesi acaba daha mı kolay gerçekten diyor 🙇🏽♀️ Ben spinal olmuştum seçme şansım yoktu genel olamıyorum doğuma acil alınmıştım çok zorlu bir süreç yaşamadım sadece ilk yürüyüş biraz zorluyor sonra yürüdükçe açılıyor insan ama şuan korkuyorum çünkü bi oğlum da var onunla da ilgilenmem gerekecek ya ilkte ki gibi hemen toparlanamazsam diye düşünüp duruyorum burda da okumuştum bazı kişiler de ikinci daha zor oluyormuş diye bir de benim tam 2 sene aram var dikiş yerlerim nasıl olur bilemiyorum
Gokturkmom_ _ozlmm yani herhangi bi korku olmuyor o an ,anlaşılmıyor ☺️ içimi rahatlattınız biraz olsun sizde korkmayın sağlıkla alın inşallah kucağınıza🌼🙏
_ozlmm Gokturkmom_ Amin 🙏 Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım ve bu doğum sürecini kolay bir şekilde atlatalım inşallah 😇🙏
Gamzeli_03 _ozlmm kendine gelme süreci bebek ile ilk temas çok önemli bana masa da sordu doktor bir an düşündüm dedim genelin ne artısı eksisi var oda hani yapılan işleme dayanamaz isen genel öneririm ama ben dayanırım diyorsan spinal dedi ya dedim ya i ana şahit olmak bence değer 🤗😉
Merve32- _ozlmm genel anestezi mi kaldı kızlar doğumda ya bebeğini kucağına almak istemezmisin doğar doğmaz
degisimdonusum Benim de spinal olacak, ilk doğum Korkuyorum aslında ama anestezi uzmanı bebeğe narkoz geçmesin spinal yapalım dedi Bebek çıktıktan sonra eğer gerekirse/istersen genele döneriz dedi
2prens1prenses_ _ozlmm ikisini de olmuş biri olarak genelde şöyle bir şey var gözünü ilk actiginda şiddetli bir ağrıyla açıyorsun ama 5 dakkaya geçiyor çünkü uyandirdiktan hemen sonra ağrı kesici yapıyorlar ama spinalde omuz ağrısı baş ağrısı çok olmuştu bende yani ksiiden kişiye degsisiyor ya
Defnezumramom _ozlmm benim annem burun ameliyatı için genel anesteziye alındı daha sonrasında ayılınca tamamen narkozu çıkartmak için kustu dikişli halinle yaptığını düşün bide bunu bence en doğrusunu yapmışsınız genel anesteziyi doktorlar sağlık sıkıntısı olmayan kimseye önermiyor zaten bebeğe de geçiyor diye sonra bebeğide ağlatamıyorlar doğumda
Defnezumramom _ozlmm ha şunuda deyim spinalden sonra ağrı yaşamamk adına ilk gün kafanı çok fazla sağa sola çevirme ve konuşma bunları yapmazsan ağrın olmuyor beni ebem geldi gitti uyardı bu konuda ilk gün bi omuz ağrısı çektim ama oda dikişli halimle geriye doğru yatıp sanki kalkamayacakmışım gibi hissettiğimden kendimi kastım sürekli ondan oldu