Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 6 ay önce 21+3 de gebeliğim sonlandırılmıştı normal doğum ile. Gebelik sürecim devamlı kanamalı ve riskliydi. Erkenden suyum geldi ve gebeliğimin sonlandırılmasına karar verildi çok basitce anlatıyorum şuanda ama süreç çok yıpratıcıydı forumda da durumumdan bahsetmiştim başka bir başlıkta. Gebelik sürecinde miyomum vardı ve 2 cm ken 4 cm e çıkmıştı riskli bölgede olmadığını söylüyorlardı kontrollerde ama halen neyden kaynaklı böyle bir durum yaşadığım konusu netleşmiş değil . Bu süreçten 6 ay sonra bu durumu araştırmaya başladım . Bugün konsey ile beraber prof dr eşliğinde sis ultrason dedikleri bir işlemle rahmine sıvı enjekte ederek ultrason çekildi. Miyomumun rahim duvarıma baskı yaptığını gördüler ve yeni bir gebelik planlamadan önce bunun ameliyat ile alınması gerektiğini söylediler.
Bu duruma benzer şeyler yaşayanlar varsa tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz ameliyat sonrası problemler yaşadınız mı doktor seçerken nelere dikkat etmeliyim hatta öneriniz varsa Ankarada önerilerede açığım. Bunlar Ankara Etlik şehir hastanesinde oldu doğumumda doğum sonrası sürecimde. Çok hassas bir süreç ve kendimi o gün ameliyatımı hangi doktor yapacak tecrubesiz birisine denk gelirsem ya rahim yapım zarar görürse vs vs beni bir endişe sardı. Yumurta rezervimde Amh değerimde düşük çıktı doktor gebelik planlamanı çok erteleme dedi sürecim bu şekilde sizlerden deneyimlerinizi önerilerinizi bekliyorum 🙏🏻