Bguzeel Haftaya bugun hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alacağım. 27 Eylüle gün aldık. 38+6 da doğmuş olacak. Fakat dün gittiğimde bebişin kilosu 2600 çıktı. Doktor bi sıkıntı yok doppleri iyi kilosu az sadece gelişim geriliği diyemeyiz senin bünye bu belli ki dedi. Çünkü ilk kızımda 40+0da 2720 doğmuştu. Son ultrasonunda 2900 çıkmasına ragmen doğum kilosu 2720idi. Bu sebepten corasprin kullandım 32nci haftaya kadar 😟 endişelerim var yine de gene minicik bir bebek doğacak diye. Ultrasondaki kilosundan daha da az doğarsa diye🥹
Makbule_199110 Bguzeel doğsun sagligi yerinde olsun da kilo cabuk alınıyor doğunca benim ilk kizim 2800 2.kizim 2900 3.kizim 3150 dogdu valahi kilolu doganlardan daha hızlı toplandılar maşallah sen takılma sagligi önemli gerisi olur inşallah
ayseheyecanli Bguzeel doğduktan sonra alır kiloyu üzülmeyin o kadar ki 2.600 da değil kilosu doğuncaya 2.800 olur gelişim geriliği korkusu olan kilolar var bu onların üstüne bal kaymak takmayın hiç
_Mother_ Bguzeel korkma canım benim kızımı da 2500 ölçüyorlardı 2 kilo ancak doğar diyorlardı 2700 doğdu küçük bebekler daha hızlı gelişiyor bu arada
Munevver_kaplan_33 Bguzeel korkma cnm biliyorsun doğunca büyüyorlar ama gel gör ki hem annelik iç güdüsü hemde milletin lafları için bile insan kilolu olmasını istiyor benim oğlum da sözde 3 kiloyu görmüş dedikleri halde dıger gün 2200 gr doğdu şiödi 2. Hamileyim hamdolsun bunun gelişimi kilosu ıyı Dr her çocuk bır degıl ilk kılolu doğar ikinci çocuk zayıf doğabilir dıye genel bir gerilik sıkıntı olmadıkça sorun yok dedı ilk gebelıgım sıkıntılıydı gelısımı 2 hafta felan geriden gelıyordu 2 . 38+2 günlük oldum gelişimi haftasıyla uyumlu kazasız belasız doğurmak nasıp olsun hepımıze cnm
Bguzeel Makbule_199110 evet doktorda zaten problem olarak görmediğini söyledi ama ilk etapta kilosu iyi gidip son doğuma kala böyle yavaşlayınca üzdü bi tık.🥲 dedim biraz kilolu olursa ele avuca gelir. Ama inşallah sütüm olur ve yeterde sonrasında toparlarız. Çok teşekkür ederim ☺️
Bguzeel ayseheyecanli çok teşekkür ederim moraliniz için dilerim sütüm olur ve bebişime yeter de toparlar. 🫶🏻
Orkay Rahim damarlarımda darlık varmış, bebeğin doğum kilosu az olur dedi doktor, sizde de mi aynı durum var?
Bguzeel Orkay rahme giden damarlardan birinde kan akışı dirençliydi. Yani akış vardı ama ağırdı. İlk bebekte kilosu az doğunca her ihtimale karşı corasprin başlatmıştı.
Bguzeel _Mother_ evet dilerim ya aynı ya üstü doğar az doğarsa da çabuk toparlar 🤲🏼 teşekkür ederim moral oldugunuz için 🌸
Bguzeel Munevver_kaplan_33 amin amin. Çok doğru diyosunuz yani ilk bebişte kilosu azdı böyle minnacık diyodum bu biraz toparlak olur belki ama nerde🤣 doktorda senden doğcak bebek kapasitesi bu belli ki,gelişim geriliği yok kilosu az olması da sıkıntı değil deyip motive etti zaten sağolsun ama işte dediğiniz gibi tamamen annelik içgüdüsüyle🥹 e bide sona yaklaşmış olmanın verdiği duygusallıkla🥲 teşekkür ederim ama yanıtınız için🫶🏻
Bbuusra Bguzeel En önemlisi sağlıklı olması 🤷🏻♀️Kilo doğunca da alıyor. Her çocuk 3 buçuk 4 kilo doğmak zorunda değil. Ayrıca ne kadar dikkat etsekte genetik faktör çok önemli. Anne baba normal minyonsa bebek de öyle oluyor. Doğunca siz ona kilo aldırırsınız.
Bguzeel Bbuusra aynı cümleleri bizzat doktorum da kurdu bana. Kesinlikle haklısınız. Sağlık sorunu olmadığı takdirde -ki hiç birimizin bebeğinde olmasın inşallah- kilo alınır inşallah. Benim bebeklerim minyon belli ki. Bende hamileliklerimde kilo alan biri olamadım zaten🥲
BusraaZeynep Bguzeel önemli olan sağlıklı olması öyle düşünmeyin . Doğduktan sonra çabucak kilo alıp toparlayabiliyorlar. Sağlıkla doğsun kolaylıkla inşallah
Bguzeel BusraaZeynep evet evet çok haklısınız işte sanırım biraz sona gelmiş olmanın duygusallığı bide anneliğin verdiği ‘acaba’ endişesi 🥲 sağlıklı olsunda inşallah sütümüzde olur bebişlere yeter 🫶🏻
Munevver_kaplan_33 Bguzeel aynen kazasız belasız yavrularımızı alalım cnm kucağımıza inşaallah söze dünden berı sancım vardı kontrole gıttın bırseycyok nst de sancı çıkmadı bakalım ılkı 38+5 de gelmişti bu ne zaman gelecek
Rabia_36 Bguzeel hiç endişe etmeyin gelişim geriliğin den yatış yapıldı bana 38+3 haftadaydım 2.760 doğdu hastaneden çıkış kilomuz 2.595 di zayıf küçük bir bebiş benim kendim de zayıfım hiç kilo alamadım sağlıklı çok şükür
Bguzeel Rabia_36 bende öyle hamilelik boyunca doğru düzgün kilo alamadım😟 60 ile hamile kaldım 62 kiloyum 🤯 bakalım inşallah bebişlere sütlerimiz yeter doyurur kilo aldırır😇