İkiz doğum hikayeleri nispeten daha az olduğu için ikiz bekleyenler için hikayemi yazmak istedim. Detaylı ve uzun anlatacağım. Bebeklerim için 37+4 için sezaryen randevumuz vardı. 37+2de pazar günü karnımın altında tabanda baskı ve acının artmasıyla sabah nstye girdim doktorum sezaryene alalım dedi ben de duş alıp gelecek sürem var mı dedim açıklık muayenesine göre dedi. Açıklığım az olduğu için takip edelim sancı, kanama olursa haberim olsun dedi eve döndük. Ertesi gün sabahı görürüm diye düşünürken kasılmalarımın artması ve gelen kanamayla gece 1buçukta hastaneye tekrar gittim açıklığım 3-4cm e ulaşmış hemen sezaryene alındım. Birden gelişince herşey beni heyecan bastı. Ameliyathaneye giderken titremeye başladım ama korkudan değildi. Spinal anestezi çok kolaydı sırtımı kamburlaştırdım ufak bi batma hissiyle bacaklarda uyuşma başladı. Önce ayaklarımı kaldırmamı istediler kaldırdım sonra tekrar istediklerinde kaldıramıyordum. Vücudumun üstü titremeye devam ediyordu normal dediler. Çekiştirme hissi oluyor gerçekten ilk bebeğim çıktı gösterdiler bi kaç dk sonra diğer bebeğimi gösterdiler. Karnımda işlemler devam ediyordu sol tarafımda ağrı hissetmeye başladım söyledim baskı olabilir dediler ama baskı değil ağrı olduğunu söylediğimde ilaç verdiler ağrım geçti. Bebeklerimi muayene edip yanaklarıma getirdiler kokladım. Onlar gittikten 15dk sonra sanırım benim de işlemlerim bitmişti. Titremem hala geçmemişti. Çıktığımda odaya titrememten yorulmuştum ama normal dediler. Benim 30 haftadan itibaren sürüm gelmeye başlamıştı o yüzden hemen ikisini aynı anda emzirebildim. Uyuşukluk geçmeye yakın sondayı çıkardılar hissetmedim. Kanama kontrolünü uyuşukluk tam geçmeden yaptılar acı hissetmedim. Ağrı kesicilerimi tam zamanında yaptıkları için şiddetli bi ağrı hissetmedim. Uyuşukluk geçince ayağa kaldırmaya geldiler. Evet acı ve ağrı hissediliyor ama kendinizi buna hazırlarsanız olup bitiyor. Ama mesela ben ilk yürümeden sonra tüm sinirlerim orda boşaldı ve oturup ağladım ama acıdan değildi kesinlikle. Gaz çıkarmanız çok önemli. İlk anda bomboş olan karnım zaman geçtikçe şişmeye başladı ve baskı ağrıya sebep olmaya başladı kendimi zorlayıp yürüdüm ve gaz çıktıktan sonra gerçekten daha hızla hareketlerim rahatladı. Bol yürüme yatakta otururken bacaklarımı hareket ettirme ve yürümeden sonra tuvalette bi süre oturmayla çıkardığımı düşünüyorum. Hastaneden döndüğümde tuvalete kendim gidebiliyordum. bebeklerim 3200 ve 2300 gr doğdular. Ultrasonda 2800 ve 2500 görünüyorlardı. Küvöze girmediler. Kan grubundan dolayı ve ufak oğlumun kilosundam dolayı sütüm olmasına rağmen mama takviyesine başlamamız gerektiğini söylediler. İkisine de başladık. Bugün 4.gün sütüm bi ara azaldı ama beslenmemi düzelttim şimdi daha iyi durumdayım. Sarılık için takiplere devam ediyoruz. Meme+mama devam ediyoruz. Kaşık biberonla başlamıştık şmdi normal biberona döndük. Meme reddi yaşamadık. Hikayemden aklımda kalanlar bunlar. Sorulsrınız varsa zaman bulabildiğimde cevaplayabilirim. Pozitif bi hikayem olduğunu düşünüyorum bekleyenlere daha iyileri nasip olsun😊 hadi ben bebişlerimin yanına🙋