petunya55 Merhabalar benim 2.oğlum 2 ayak pevli doğdu sol ayağı sağa göre daha dönüktü. 30 Kasım 2020 doğumlu. Biz de ilk ayrıntılıda öğrendik durumu ve hemen doktor arayışına girmiştik. İkili tarama yaptırmamıştim o yüzden biraz tereddütte kalıp Çapa Hastanesi’ne yönlendirdiler bakıldı hatta amniyosentez tavsiye ettiler istemedim. Pev için doktoru bulduk konuştuk doğumdan sonra arayın dedi 4.günü ilk alçımız yapılmıştı. Ben tedavisi olan bişey olduğu için üzülmedim açıkçası. Rabbim daha beterinden korusun🤲🏻 Akrabalık da yoktu ailele de pev geçmişi olan yoktu ilk oğlumda da yoktu ama nasip demekki. Sonra ameliyat 3 haftalık alçı süreci ve ortez faslı oluyor. Biz 2.5 yaşından sonra düzenli takamadik ortezi oğlum geceleri kalkip çıkartmami istiyordu uyuyamiyordu doktor kontrolünde isterseniz bırakabilirsiniz dedi bıraktık bizde. Kasım sonu 4 yaşına gircek. Şimdi 3.kez hamileyim ve bugün ayrıntılıya girdim bu bebeğimde de pev varmış yine aynı süreçler bizi bekliyor. Başka bişey çıkmadığı için şükrediyorum 🤲🏻