Merhaba kızlar 🌺 pozitif doğum hikayelerini okurken acaba bende hikayemi paylaşabilecek miyim diye düşünürdüm nasip banada kısmet oldu 🎀
Öncelikle Gebeliğimin başında çok problem çektim sebebi belli olmayan kanamalarım oldu 15. Haftama kadar riskim vardı biraz zorlu geçti diyebilirim, gebeliğim boyunca ne yürüyüş yapabildim ne plates
24 ağustos sabahı hafif bir kanamam oldu nişan gelir diye bekliyordum zaten gördüğüm damarlı pıhtımsı şeyde nişan olduğunu anladım o gün normal geçti ne ağrım ne sancım bir şey yoktu zaten nişan geldikten 24 saat ve ya bir hafta arası doğum beklendiğinden hastaneye de gitmedim ardından 25 Ağustos gece 2.30 da aynı damarlı pıhtılı kanama daha yoğun bir şekilde geldi ve hemen ardından düzensiz sancılarım girmeye başladı 15 dk bir 10 dk bir yalancı sancı olduğunu düşündüm ve sabah 7 ye kadar bekledim ardından ne olur ne olmaz diye eşimi uyandırıp hastaneye gittik muayene oldum nst de sancım çıkmıyor ama 4 cm açılmam varmış ve bebeğin başı daha yukarıdaymış ardından doktorum eve gidip dinlenmemi ılık duş almamı beneğin kafası inmesi için de squat vs hareketler yapmamı ve sancılarımın süresini takip etmemi istedi ve eve geldim dinlendim ardından öğlen 3 ten sonra sancılarım daha sık gelmeye başladı ama normal adet sancısı gibi dayanılmayacak gibi değildi takip etmeye başladım 10 dk bir 7 dk bir geliyordu duşumu aldım bebeği kanala yönlendirme hareketleri yaptım akşam 20.00 dan sonra 5 dk bir e düştü ve her seferinde daha şiddetlenmeye başladı sabaha kadar beklerim dedim ama 00.30 da sancılarım şiddetlenince hastane yollarına düştük. Nöbetçi Doktor muayene ederken kendi doktorumun gelmesini istedim bana inşallah yetişir açılman 9 cm olmuş dedi ben tabi şok sancılarım öyle 9 cm gibi değildi ebelerde şaşırdı 😅 ardından doktorumun gelmesine 5 dk kala suyumu patlattılar ve 26 Ağustos gece 01.31 de 39+5 te oğluşumu suni sancısız epiduralsiz kucağıma aldım ❤️
Uzun oldu hakkınızı helal edin umarım sizin de gönlünüzden geçen bir doğum hikayesi olur Rabbim bir avazda kurtarsın ❤️