Masal1234_ Merhabalar doktorum orofen diye demir ilacı yazmış içtim sabah ve yine kötü olup kustum bir ara aile hekimi de yazmıştı yine aynı olmuştum bırakmıştım devam edersem azalır mı yan etkiler yardımcı olurmusunz gebelikte istiyorm demir ferittin ne hep düşük
Merii52 Masal1234_ merhaba bende de yan etki yaptı o ilaç. İçtim iki gün denedim kusturdu mahvoldum. Doktorum ferrum diye farklı bi ilaç yazdı sonrasında o çok iyi geldi hiç bir yan etkisini görmedim. Kişiden kişiye değişiyor ve ilaçtan ilaca da değişiyor emilim hızları farklı olduğundan. Sizde farklı bir ilaç isteyebilirsiniz deneyebilirsiniz mesela benim gibi ferrum.
EceQueen Masal1234_ ben de çok demir ilacı denedim, hepsi mide bulantısı yaptı. Toz, damla, hap… şimdi sideferin kapsülünü kullanıyorum çok şükür bulantı yapmıyor, demir değerlerim yükseldi halsizliğim falan geçti🙏🏻
Srp53 Masal1234_ fertamir deneyin isterseniz doktorunuza danışarak bir de şase şeklinde vişne suyu tadında. Oroferonda ben sıkıntı yaşamamıştım ama kabızlık yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. Hepsinde zorlanırsanız devletin karşılamadığı ilaçlar var sidefer, ocean gibi onların yan etkileri az bir de onları denersiniz.
Feniks Masal1234_ benm de bulantımı tetikliyordu probiyotik verdi doktor onunla alınca baya azaldı şikayetlerim bi öyle dene
Elif-ada- Masal1234_ Femera tafsiye ederim kullanmadiysaniz yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yasamadim
Salihanurrr Masal1234_ ben kullandım bulantı yapar diye bana akşam alabilirsin dedi yatmadan önce doktor. İstiyosanız birde öyle deneyin
myavocado Masal1234_ oroferonu ben de kullanamadım malesef bulantı ve kusma yaptı. Ama demir kullanmak zorundayız, doktorunuz veya eczacı başka şey önerir, bana doktor ocean marka demir takviyesi önermişti o bulantı yapmadı onu kullandım
Masal1234_ myavocado evet benimde düşük bir kimyasl bir 7 hftalik kalp atisi yoktu tekrar düşünüyoruz tahlil verdim demir hemoglobin ne düşük çıktı benimde
Merii52 Masal1234_ biraz deneme yanılma yöntemiyle size iyi gelecek olan ilacı bulmanız gerekiyor maalesef, demir ilaçları bu konuda oldukça fazla yan etkiye sahip. Oldukça da önemli almamız gereken bir takviye :)
Masal1234_ Merii52 evet öyleymiş deneyeceğim bakalım bir kaç gün daha aynı olursa başka deneyeceğim buradaki önerilerden 🌸
Minik6075 Masal1234_ beni de çoğu demi ilacı kötü ediyor. Doktorum feramat diye bi ilaç yazdı onda herhangi bi yan etki yaşamadım sorup onu al istersen
Skskdmsm65- Masal1234_ bu demir ilacını gece yatmadan alın o zaman yan etkisini hissetmezsiniz benim doktorum öyle dedi ve 8 aydır böyle kullanıyorum ben yan etkisi olmadı