Esse Çok şükür bana da hikayemi yazmak nasip oluyor arkadaşlar Öncelikle ilk gebeliğim ve 41+0 a kadar kızım gelmek istemedi öncesinde 3gün evde ara ara giren düzensiz sancılarım oldu ve 3gün 1cm açıklıkla gezdim ilerlemedi en son doktorum artık 17 Ocak (41+0) da sabah suni sancı ile başlatmak istedi hastaneye geldiğimizde saat 8de ilk 2damla verildi çok zorlamadı burdan öğrendiğim nefes egzersizleri ile atlattım doktor 1saat sonra baktı açıklığım 4cm olmuştu suni sancının damlasını arttırdılar ve İnan’ın ondan sonra çok zor geldi ama çömelme pilates topu ve nefes egzersizleri azaltıyordu bağırmayın nefesi boşa harcamamak sancı gelince egzersizleri yapmak iyi geliyordu fakat ben 6cm de sonra sancıya dayanamadım artık yerlerde kıvranıyordum suni 12damla olmuştu saat 11.40da epidural istedim dayanamadım epiduralden sonra rahatladım ama ıkınma hissim çok fazlaydı açıklık 8cm olmuştu aslında epidural olmadan da dayanılabilirdi ama benim ağrı eşiğim çok düşüktür.Doktorum ıkınma hissi gelince çömelerek ıkınmamı istedi ve saat 12.30da artık kafasını görünüyordu hemen doğumhaneye indirildim ve ıkınma orda çok önemli sancı esnasında çok bağırmayıp kendimizi yormamak lazım ama ben çok yorulmuştum 3.ıkınmamda ebe hafiften bebeğin poposuna bastırdı ve çok şükür 12.40 içimden yağ gibi kaydı.Tarifi yok bunun çok farklıydı ama şunu diyeyim arkadaşlar ben yaptıysam herkes yapar yeter ki bazı teknikleri bilmek lazım Darısı tüm bekleyenlere inş
Esse Tavsiyeler: Hurma çok etkisi olduğuna inanıyorum ılık duş çömelme nefes egzersizleri korunmasız ilişki ve benim için en önemlisi Meryem ana otuydu inanç meselesi tabi ama benim 8de 1cm ile başlayan açıklığım 4saat 8-9cm ye ulaşmıştı ben bunda duanın da gücüne inanıyorum
Fikriye001 Esse öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün bu otu nerden temin ediyorsunuz acaba satılan yerleri var mı
Esse Asliyildirim sancı gelince içinden 3e kadar sayıp nefes alıp 5e kadar sayarak nefesi vermek iyi geliyor böyle atlatabildim.Bir de ıkınma hissi gelince 3mum 1tüy nefesi yaptım ıkınmamak için üf üf üf üfffffff gibi