Mery6619
Belki bu konuda bize bişe söylemek düşmez ama kendi Drunuzu dinleyin, bende 29haftalıkken bebek erken dönmüştü Drum 1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı 30+2 de kontrole gittim ve servikal kısalık 13mm ve açıklığım 2.5 cm olmuştu Dr acil yatış verdi ve tedaviye başladık, ciğer geliştirici vuruldu 24saat arayla 2 doz 1 gün diğer 2 doz 24.saatte olacak şekilde. Günde 4 saat arayla nidicard verdiler(6 tane içtim gün içinde), progestan iğne, sabah akşam progestan fitil… çok şükür ki 1 hafta hastanede yatış tedavi sonunda bebek biraz yukarı çıktı ve 2.5cm olan açıklık 1.5 cm de düştü, baskılar sancılar yok denecek kadar azaldı servikal kısalık 18mm çıktı…. Dr’um bebek 34.haftasından önce gelse bile ciğer geliştirici(celestone) vurulduğu için çok iyi yol izleriz küvez riskini, süresini biraz daha düşürürüz dedi…. O yüzden size diyeceklerim şu hiç bir sıkıntı yokken 1 hafta içinde bunları yaşadım ve herşey çok çabuk gelişti Şuanda 31+3üz 34.haftayı görmek hedefimiz, Allah korusun erken gelmek isterse bebiş en azından ciğer geliştirici sayesinde küvez süresinin biraz daha düştüğünü biliyoruz.