BADE38 Lagertha46 Ben yaptırmadım özel takilliydim doğurdum da şükür sağlıklı yüz detaylı ve diğer şeker testi vs yaptırdım 2li ve 3lu testi yaptirmama nedenim kesinlik olmamasıydı ve doktorum gebelik sağlıklı da olsa riskleri var düşüğe vs neden olabilir demişti o nedenle istemedim ha bazı annelerde eğer sorun varsa buna hazırlıklı olmak için yaptırıyor onlarınki de mantıklı size kalmış yani
Marryy Lagertha46 2li 3lü yaptırmadım sadece detaylı ultrasonu yaptırdım. Diğerlerinin bir kesinliği olmadığı için gebelikte moralim bozulsun istememiştim. Kızım doğdu büyüdü elhamdülillah bir sıkıntı olmadı..
Nazo77 Sanmıyorum olsun devlette yüzüne bakmazlar doğru düzgün çünkü onları yaptırmamak umursamıyorsun demek sen umursamıyorsan doktorun canına minnet.
Lagertha46 Nazo77 umursamamak değil kötü bişey derde gebeliğim zehir olur diye detaylıyı düşünüyorum sadece sonuçta 2li test kesin sonuç vermiyo
Sevgshn Nazo77 devlete gidiyorum bende hiçbirlekilde zorunlu olmadığını isteğe bağlı olduğunu söyledi ve umursamamazlık yapmadı
Nazo77 Lagertha46 Doktorlar umursamıyorsun gözüyle bakar onu dedim yoksa bebeğini senden başka kim daha çok önemser.Ben tarama dönemleri geçince öğrenmiştim gebeliği doktor o zaman bile garip garip bakmıştı bana detaylı ultrasonu yaptırdım ki konuşmasın.
gaydirigubbakcemilem BADE38 ikili tarama testinde neden düşük riski olsun yanlış yönlendiriyorsunuz, anneden kan alınıyor sadece.
Esrakzly Lagertha46 bej yaptirdim ama sonucu beni üzmez detaylı ultrasin önemli olan çünkü teyzemin bebegine cüce dediler bacagi kısa dediler 9 ay ağlayarak geçti kızın bebek bir digdu turp gibi massalah fetal dna da iyi aslında ama çok pahalı detaylı ultrason bekle derim
Bubu_ Lagertha46 ikili üçlü test için doğruluğuna inanmıyorum detaylı tabi güvenilir yaptırın mutlaka
Aslaninannesi_ 2 ki ultrason yaptırdım bin pişman oldum riskli çıktı gittim birdaha fetal DNA yaptım 2 haftaya sonuçlar geldi o iki hafta ne ağladım ne ağladım sonra temiz geldi mi sonuçlar o iki hafta bebeğim ve ben yaşadığım stresi anlatamam boşu boşuna
Rukiisss Aslaninannesi_ işte sırf bu yüzden yaptırmadım hiç bir testi nasıl olursa olsun baş göz üstüne bir sorun çıksa aldıracak değildim sonuçta o yüzden hiç kendimi de bebeğimi de strese sokup herşeyi kendime zehir edemezdim umarım sağlıkla doğarlar yavrularımız
Aslaninannesi_ Rukiisss çok sağol canım fetal temiz çıkınca doktorum diyorki e biliyorsun bu 2 li testler tarama testi doğruluk payı yüzde 60 larda . İçimden dedim madem öyle niye yaptın yaşadığım stresi anlatamam herşey Allahtan tabiki aldırmayı düşünmedim ama insan ister istemez üzülüyordu
Sevgshn Lagertha46 yaptırmadım bende zorunlu olmadığını söyledi doktorum ama detaylı ultrason yapıcam