canimincani Şu an hastanede yatağımda yatıyorum yanımda miniğimle ve çok şaşkınım çünkü hiç beklemediğim bir anda geldi güzel oğlum 🥰 sabah uyandım birkaç doğum hikayesi okudum ben ne zaman yazarım diye düşünürken yatağımdan kalktım odamı topladım bulaşık makinesini boşaltacaktım tam birden bir şey aktı altımdan tutamadım su mu idrar mı anlamaya çalışırken tuvalete gittim bacaklarımdan akmaya başladı tutamadım ılık ılık tuvalete oturdum baktım hafıf pembemsi kanamam vardı hemen doktorumu aradım hastaneye gel dedi eşimi aradım eşimin iş yeri hastanemize çok yakındı o oraya geçti ben de kayınvalidemlerle hastaneye geçtim suyum gelene kadar hiç sancım yoktu arabada giderken yavaş yavaş yoklamaya başladı sancılar saat tuttum 5 dkda birdi sonra birden 3 dkya düştü hastaneye yaklaşırken ama gayet rahattım biraz şiddetli bir adet sancısı gibiydi sonra doktorumun yanına gittim hemen çatala aldı beni açıklığıma baktı 7 cm dedi ben şok oldum tabi çünkü kayda değer bir sancım yoktu o esnada baya kanamam olmaya başladı kanlı su geliyordu doktorum plasentada bir sorun olmasından korktu ultrasonla baktı bir sorun yok sadece açılma kanaması dedi ama bebeğin başı yukardaydı inmesi için biraz suni verelim dedi doktorum odaya geçtim nstye bağladılar o esnada suni de vermeye başladılar ebe suni taktıktan 5 dk sonra geldi açılmama baktı 8 cm olmuştu sancılar kendisini hissettirmeye başladı 80lerde falandı ayağa kalkmak istiyorum dedim çünkü o an hislerim beni onu yapmaya yöneltti o ara tekrar baktı ebe açıklığa 9 cm olmuştu ayağa kalktım odada annemler kayınvalidemler falan vardı kalabalıktı sonra çıkmalarını rica ettim ışıkları perdeleri kapattırdım sadece eşim ve ben vardık yürüdüm ve sancı vurdukça çömeldim popoma doğru baskı hissetmeye başlayınca ebeye haber verdim bunun doğum belirtisi olduğunu biliyordum ebe geldi biraz perine masajı yaptı sonra doktorum geldi açıklığıma baktı tam açık dedi odada biraz ıkınma çalışması yaptık ıkınma kısmında çok zorlandım ben ebe başı geldi hadi artık ıkın dedi ıkındım ama kesik kesik o da beni çok yordu sonra doğumhaneye alıyoruz dediler doğumhanede de çömeldim ıkınma çalıştık biraz doktorum geliyor dediğin an çatala çıkalım dedi bir süre ıkındım o an başını hissettim geliyor dedim çatala çıktık ıkındım ama yine kesik kesikti zorlandım baya doktorumun yönlendirmesiyle ıkındım aralarda nefes aldım bebeğim de çıkmak istiyordu o son 5 dakika çok zorluyor kabul etmeliyim iç taraf geniş ama vajen girişim dar olduğu için kesi attı doktorum içten değil dıştan birkaç dikişim var son bir güçlü ve uzun ıkınmayla bebeğim çıktı başı çıktıktan sonra aktı gitti zaten çok rahatladım hemen ağlamadı kordon dolanmıştı çünkü bir tur kordon açılınca ağlamaya başladı hemen kucağıma koydular eşim de girdi bu arada doğuma asla girmem diyordu ama iç güdüsel olarak o an kendi orda bulunmak istedi ben asla gir diye baskı yapmadım sonra bebeği aldılar ilk muayenelerini yapmak için o arada plasenta ayrıldı hemen o çıktı dikişlerim atıldı üstümü giyindim odaya geçtim bebeğim yaklaşık yarım saat sonra geldi biraz oksijen desteği verdiler küçük olduğu için bu arada en son kontrolümde bebeğim 3170 gr.50 cmdi (2 gün önce) 2900 gr.52 cm doğdu normal doğumdan korkuyorsanız hiç korkmayın kızlar zor anları elbette oluyor ama kalktım yürüdüm tuvaletime gittim bebeğimle ilgilendim hemen sütüm geldi emzirdim yemeğimi yedim hemen çıkınca çok rahat emin olun bir ayrıntı var ki ben bu kadar hızlı ve kolay doğum yapmamı çok hareketli olmama bağlıyorum hamileliğim boyunca hep hareketliydim her işimi kendim yaptım tabi çok şükür riskim yoktu herkes bana yat otur dedi kimseyi dinlemedim vücudum bana ne yapmamı söylüyorsa onu yaptım elhamdulillah ben kurtuldum darısı sizlere olsun sorularınız varsa cevaplayabilirim