Silaybooo123 Burda okudum arkadaşlar süt parası doğum parasını diye bunlar kime veriliyor ve nereden başvuru yapılıyor bana anlatır mısınız
glycnkrt Silaybooo123 doğum yardımı bağlı bulunduğunuz ilin sosyal yardımlaşma birimlerine gidip form dolduruyorsunuz. emzirme ödeneği ise Alo 170 i arayarak emzirme ödeneği başvurusu yapmak istediğinizi söylüyorsunuz onlar bilgilerinizi alıyor. hepsi ptt hesabınıza yatar. e devletten şahıs sorgulama kısmından ödemenin yattığını görebilirsin
Yeniyeniden Silaybooo123 çalışan hatunlara😀 çok para onlara calismayana devlette veriyor cuzzi miktar
Rabiul Silaybooo123 çslışıyorsanız maaşınızın 3/2 si yatıyor , emzirme ödeneği + oturduğunuz bölgedeki yardım yeri ödenek veriyor çalışmıyorsanız 800 tl civarı emzirme ödeneği yatıyor eşinizin hesabına başka ne var bilemiyorum
Gzd5 Silaybooo123 süt paarasi için doğumu beklemenize gerek yok sağlık ocağı sizi söylüyor belli bir haftaya geldiğinizde gidip oradan imzalı kağıt aliyorsunuz onuda belediyeye bağlı bir yer var söylerler size oraya götürüp kartınızı paranızı neyse aliyorsunuz dalga geçer gibi rakamlar zaten ilinize göre değişir de 300 400 tl falan tek sefere mahsus :)
Silaybooo123 Yeniyeniden sanırım bende öyle biliyordum çalışanlara diye ama karıştırdım yani kim kime ne veriyor vs 🤣
Aycicegi_ Yeniyeniden Ben memurum ama 300 tl gibi birşey aldım ptt den sadece 2020 de😀 bütün annelere maddi destek sağlansa süper olur
Silaybooo123 Gzd5 ne çokmuş bebeğin bezi girmiyor neredeyse benim ihtiyacım yok elhamdülillah fakat ihtiyacı olanlar durumu olmayanlar da vaar dalga geçer gibi
Civcivlerinannesi Erkekannesi6 sigortalı çalışan herkes devletten doğum parası elbette alıyor. Maaşınız yüksekse daha fazla alıyorsunuz. Asgari alanlar 55 bin alıyor.
Rabiul Erkekannesi6 memurlar doğum parası almıyor diye biliyorum. Çünkü maaş almaya devam ediliyor özel sektörde maaş kesildiği için devlet karşılıyor
Cosimaniehaus Civcivlerinannesi ben memurlar çok az alıyor diye biliyorum bin lira bile değilmiş. Öğretmenim ve o miktar alan duymadım hiç🥲 doğum izni sırasında maaşının hepsi yatmayan özelde çalışanlar toplu alıyor sanırım.
Rabiul Zeynep1283 eşinize yatıyor ptt den veya e devlette iban kayıtlıysa direk eşinizin banka hesabına yatıyor
Mrvekrc Ben ozel sektorde calisiyorum. Dogum parasi dediginiz 4 ay ucretli izinde yatan tutar degil mi? Ve bu tutar ay ay maas gibi yatmiyor mu? Saniyorum sizler toplu bir paradan bahsediyorsunuz 4 ay dogum izninde alinan ucrete ilave olarak mi alinan bir para bu? Bu konularda hic bilgim yok yardimci olabilen olursa cok cok mutlu olurum
Rabiul Mrvekrc özel sektörde çalışıyorum. Doğum iznine ayrılınca maaş kesiliyor yani verilmiyor. Doğum yapınca iş verene sağlıklı doğum raporunu gönderiyorsun onlar işleme alıyorlar. Kimisi tek kimisi 2 kimisi 3 seferde alıyor parayı ben 3 seferde alacağım sanırım çünkü 25 bin ve 15 bin olmak üzere 2 kez yattı. Maaşımızın 3/2 si yatıyor
Cosimaniehaus gmz10 okulla ilgili bir durum değil sanırım. Tam bilmiyorum ben de ama aile ve sosyal hizmetlerden alınıyor diye hatırlıyorum. Yani 300-400 lira falan yazıyor netten bakınca pek araştırmadım açıkçası çok düşük bir miktar veriliyor dedikleri için.
Rabiul Ayselcam çalışan mısınız ? Değilseniz eşiniz çalışıyor ise ibanı e devlette kayıtlıysa hesaba yatıyor değilse ptt den alıyorsunuz
Civcivlerinannesi Ayselcam çalıştığınız kurumun muhasebe departmanından detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz? Doğum iznine çıkarken parayı kaç taksit(1-4) veya tek seferde ne kadar alacağınızı ne zaman alacağınızı bilgilendiriyor.
Rabiul Gizyy doğum parası değildir o başka bir şeydir süt parası yada emzirme ödeneği olabilir mi ? Doğum parası şuan 40 bin yattı bana kalanı 29 eylülden sonra yatacak
elip12 Gizyy siz zaten doğum iznindeyken maaş aldığınız için size verilmiyor. Bu özel sektör de veya ücretli yapanlar için oluyor. İş olmayınca maaş kesiliyorsa alabiliyorsunuz