zeydalp Merhaba arkadaşlar sezaryen doğum sonrası neler yaşadınız ilk emzirmeniz,tuvalet ihtiyacınız, sonrasında kullanılan ilaçlar paylaşır mısınız ?
Nurse2121 zeydalp bence ilaçları paylaşmak iyi bir durum değil her doktor kendi hastasına uygun ilaçlar verir ama emzirme konusuna gelince sürünüz gelse de gelmese de vazgeçmeyin emzirdikçe iyi olacak ilk bir hafta göğüsler acıyor uçları emzirdikçe yumuşuyor . Tuvalete gitmek ilk ¾ gün zor sonra o da geçiyor yaklaşık 10 gün içinde turp gibi olursunuz . Ayağına mutlaka çorap giy gaz çıkarman kolay olur
Yusufun_Annesi22 Varis çorabı kesinlikle giyin ilk doğumumda özel hastanede giydirmediler ayağım 45 numara terlige sığmıyordu ikinci doğumumu yaptım devlet hastanesinde kendileri getirdi varis çorabı giydirdi ayaklarım hiç şişmedi bir haftadir hiç çıkartmıyorum çok rahatım. Kayısı suyu için yada her hangi komposto kabızlık yaşamamak için. Bol bol sıvı alin ilk doğumunuzsa göğüsler çatlar mecbur ilk emizirme olduğu için ama geçiyor madecasol kullanabilirsiniz benim ikinci doğumum göğsüm çatlamadi şükür. Emizirme danışmanlarini iyi dinleyin nasıl emizireceginizi öğretiler emizirmeyi ilk doğumda öğrenmek biraz zor oluyor ama alışıyorsunuz. Tuvalete çıkarken yanma acı oluyorsa dikişin biraz üstünden elinizle hafif bastırarak yaparsanız acı azalıyor. Ağır kaldırmayın bol bol sade kahve için kafein iyi geliyor uyuyup dinlenince bol sıvı alınca süt güzel geliyor
Evhamlikurabiyeanne iki sezaryenimde de ayaga kalkmak da lavaboya kendim gidip gelmek de zor olmadi benim icin.Ikincide gaz cikartmam cok zor oldu gaz sancisi yasadim cikarabilmek icin hep yürüdüm.Ilac olarak da antibiyotik verdi 10 gün kullandim.Ilk dogumumda gögüs ucu yarasi cok oldu agliyordum acisina bu dogumumda olmadi 1 2 defa ancak krem kullanmisimdir hafif tahris oldu diye arada da tahinin uzerinde cikan yag var ya onu sürdüm hemen o hassasiyeti gecirdi tavsiye ederim.Bol bol tahin helvasi incir komposto vs tüketin süt yapar hafif seyler yiyin ilk bir kac gün.Ilk gün anestezinin yan etkisinin gecmesi icin bol bol sekersiz sütsüz kahve tüketin bol su icin